top of page

 

KYLIE (BLU) – že v začasnem skrbništvu

 

Pasma: lurcher (saluki mix)

Spol: samček

Barva: modra merle (črne lise na sivi podlagi)

Višina: 64 cm
Datum rojstva: 15. december 2020

Kylie-5 (Mittel).jpg

Kylie, po novem Blu, je mlad lurcher, staro dobre tri leta.

 

Prava družina zanj nima mačk, so potrpežljivi in razumevajoči, mu pustijo dovolj časa, da se odpre in sprosti, ter znajo prepoznati njegovo subtilno in zadržano naklonjenost.

 

Lahko švigne mimo vas in se uleže meter stran od vas in se vam zahvali iz vsega srca … 💓

 

Ima lepo udobno sedežno garnituro in veliko hišo na razpolago, pa tudi dostop do obsežnih in zanimivih polj za raziskovanje in svobodno iskanje živalskih sledi. Ima vrt oz. možnost preživljanja časa v dobro ograjenem prostoru, dovolj velikem za vratolomne atletske podvige, rad namreč teče.

 

To je družina, ki občuduje inteligentne, dinamične pse, sposobne različnih predlogov, zahtev in odločitev. In želi živeti s psom, ki se nenehno razvija in to zahteva tudi od njih.

Blu je s Kalilo, ovčarko Cinzie Barillaro, dokazal, da si želi druženja z drugim psom, vendar je lahko njegova prisotnost zaradi neizkušenosti za drugega psa utrujajoča. Zna biti precej grob, zato ne moremo reči, da bo spoznavanje z njim enostavno.

 

Možnosti za kompatibilnost z drugim psom je treba presojati za vsakega psa posebej, saj mora biti nasprotni pes trden in dovolj samozavesten, da od Blua zahteva prilagajanje njegove energije in vedenja, hkrati pa mora biti dovolj potrpežljiv in uravnotežen.  

S Kalilo in drugimi psi, ki so z njim uspeli doseči ravnovesje, se Blu dobro razume in se lepo, z nekakšno vedrino, razvija.   

Njegova zgodba.

Cinzia Barillaro, trenerka psov in etologinja, ki se ukvarja z Blujem in mu pomaga pri nabiranju pozitivnih izkušenj v odnosu do ljudi in drugih psov, je o njem napisala:

»Blu je irski lurcher, ki je prišel k meni pred približno tremi meseci z dušo, ki so jo bremenili spomini na vpitje nepopustljivih gospodarjev, ki so ga silili v surov lov na zajce in ga imeli zaprtega v izolaciji.

Zato se je sam zaprl pred vsemi.

Opazil te je le, če si bil plen, zajec, mačka …

Molče te je prenašal ali komuniciral s tabo tako, da te je vlekel za jakno, grabil s svojim krokodiljim gobcem (ni sicer grizel, je pa ščipal). Ta mladenič je poznal le surove človeške reakcije, s katerimi se je spopadal z nezrelim pasjim nagonom.

Organizacija Pet Levrieri ETS ni hotela obupati nad njim; v Italijo so ga pripeljali, da bi mu pomagali in bi fant lahko začel življenje znova.

S pomočjo mojih "Petih korakov do vzpostavitve odnosa", s katerimi sva takoj začela, in z veliko podporo, senzibilnostjo in spretnostjo začasnih skrbnic Caterine in Giade, je Kylie (Blu) spoznal, da so ljudje lahko tudi drugačni in medtem, ko je obiskoval mojo ovčarko Kalilo, je odkril, da po duši sploh ni plenilec.

Seveda Kylie še zdaj lovi, vendar pa se je sedaj njegova osebnost razširila, odprla za druge občutke in čustva.

Zdaj se Kylie zaveda, da je zelo ljubljena pasja oseba, in to zavedanje je opaziti v njegovem novem nasmehu in v očeh, polnih upanja.

Odprl je kanale empatije, "taktilni dialog" ga zvečer pospremi v globok spanec in hkrati v zelo sladek in nežen telesni stik s človekom.

Našel je pogum, da končno dvigne nogo za markiranje na sprehodih, med hojo z izbranim človekom pa raziskuje in voha.

Ker se čuti ljubljenega, se povezuje z naklonjenostjo, tudi sam si dovoli imeti rad in se na nekoga navezati.  

Počuti se dovolj varnega, da sprejema in menjuje vloge v igri »ti loviš, jaz lovim« s svojo zdaj drago Kalilo, ne boji se biti enkrat pred njo, drugič za njo, zaupa ji, je sproščen in zadovoljen.

Zna jo na prijeten način zvabiti v igro, kar sama z velikim veseljem sprejme (in je vsa srečna 😅).

Ko je z njo, ga lov sploh ne zanima!

Zdaj tudi že zna regulirati svoj ugriz. Prej je zagrabil z vso silo (da je le sprostil svojo napetost), sedaj pa ima igriv in nežen prijem, kot fant, ki se dobro zaveda, da je to samo igra.

Ne priporočam ga družini z mucami.

Je precizen, inteligenten, vse naokoli opazuje in sprejema nove izkušnje; vsak dan si bolj zaupa.

Na sprehodih na povodcu zelo napreduje, ne napada več mačk in golobov (v Benetkah je obojih v velikih količinah).

Kylie še vedno težko ostaja sam doma brez svojih ljudi. Na veliko se slini, ogromno sline proizvede tudi, če je sam pol ure sam doma.

Želim mu najboljši dom!

Uživaj življenje, čudoviti Kylie, s Kalilo bova vedno s tabo!"

 

Dnevnik Kyliejeve rasti po prihodu v Italijo.

19. februar.

Blu redno obiskuje socializacijo pasjega vrtca Cani per Caso, kjer pridobiva pozitivne izkušnje. Tako povečuje svoje socialne veščine in čustveno neodvisnost. V vrtcu je navdušen in družaben z vsemi ljudmi in željan navezovanja stikov z drugimi psi. Po vrnitvi iz šole je zadovoljen in veliko časa nameni počitku na svojem ljubljenem kavču.

Navadil se je jutranje rutine pozdravljanja človeka. Ko se zbudi, se stisne k njemu, s čimer izkazuje svojo globoko nežnost in občutljivost.

Na sprehodu je zelo pozoren na človeka; pozitivno sprejema hojo v različnih okoljih (mestni park, podeželje, urbano središče).

Njegov trend razvoja je pozitiven in v vzponu, s svojo lepoto in svetlostjo pa osvaja srca vseh, ki jih sreča!

Opis iz zavetišča.

Kylie je čudovit vitez elegantne postave v modrem ogrinjalu.

 

Prostovoljci zavetišča LAW so o njem zapisali: »Kylia je zadel kombi in mu zlomil čeljust, zato je bila potrebna operacija. Na povodcu super hodi, primernega vedenja je do drugih psov. Super pes!«.  

 

Kylie je ljubek, zelo nežen in prijazen fant. Z ljudmi je samozavesten in ljubeč. Zna vzpostaviti ustrezen odnos do sogovornika, svoje potrebe, pobude in reakcije pa prilagaja glede na osebo, s katero ima stik. Pri tem pride do izraza njegova neverjetna spretnost osvajanja src.    

 

Je radoveden in dovzeten za nove izkušnje. To je kuža, ki ob težavah ne postane malodušen, ampak jih dojema kot izziv, ki ga je treba rešiti na najboljši možni način. Ko mu to uspe, je videti srečen in zadovoljen.

 

Išče odnos in sodelovanje s človekom, kar se da hitro želi pridobiti njegovo zaupanje. V igro vplete vso svojo inteligenco, naklonjenost, predanost in razumevanje.   

 

Z otroki je potrpežljiv, sploh za najstnike ima poseben občutek.

 

V komunikaciji s psi zna razbrati komunikacijske signale in jasno izraziti svoje namere in čustva. Spoštljiv je do potreb drugih, enako spreten pa je tudi pri zahtevi, da je tudi sam spoštovan. Dobro se razume tako s samci kot samicami. Miroljuben je tudi do majhnih psov, zato menimo, da lahko živi tudi z njimi.

 

Rad teče in se igra z žogo. Je dinamičen, rad hodi na sprehode, pri tem mu je bolj po godu položen teren kot pa hribovje.

 

Lahko živi tudi v mestnem okolju.

 

Kylia so našli zapuščenega po nesreči s kombijem z zlomljeno čeljustjo. Na srečo ga je osebje zavetišča LAW takoj naročilo na operacijo. Operacija je potekala dobro in Kylie je popolnoma okreval. Veterinarsko osebje ga je opredelilo kot vzornega pacienta. Pri sprejemanju bolečine v celotnem po operativnem in rehabilitacijskem obdobju je bil namreč zelo potrpežljiv in prijazen.

Že v začasnem skrbništvu.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

O, happy boy
Vidim mucko
Raziskovanje
Dobra prijatelja
lurcher KYLIE (BLU)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_1 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_4 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-9 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_6 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-11 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_3 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-10 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_2 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-8 (Mittel)
395383709_743765764448140_6650844101000880410_n (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-7 (Mittel)
396716278_745130667644983_2448756893043071035_n (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-4-e1690201152537 (Mittel)
395291636_743430024481714_9034829995290160146_n (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-6 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-5 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-3 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_7 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-2 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_5 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-13 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_15 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-1 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_14 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_13 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_11 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_12 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_10 (Mittel)
Blu_lurcher_greyhound_adozione_blue_foster_8 (Mittel)
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-12 (Mittel)
395290841_743430157815034_2385754472823473147_n (Mittel)
396701361_745130624311654_422014412328757754_n (Mittel)
bottom of page