top of page

 

S HRTI se zavzemamo ZA HRTE

 

Ime društva: Društvo S hrti za hrte Slovenija
Poslanstvo društva: Društvo za pomoč odsluženim hrtom
Mednarodno ime društva: For Sighthounds Slovenia (FSS)
Matična številka: 4080793000
Davčna številka: 73203416
Številka transakcijskega računa/IBAN: SI56 6100 0001 1791 861 (Delavska hranilnica Maribor)    

SWIFT (BIC): HDELSI22
Spletna stran: www.shrtizahrte.com

Stran društva na facebooku: Društvo S hrti za hrte Slovenija

Zaprta skupina na facebooku: S hrti o hrtih
Elektronski naslov: shrtizahrte@gmail.com

Društvo je bilo uradno ustanovljeno 8. septembra 2015 v Postojni z namenom, da širšo slovensko javnost obvešča o žalostni usodi več tisoč hrtov tekačev (greyhoundov) in lovcev (galgov, lurcherjev in podencev) po svetu. Glavna naloga društva je, da čim več odsluženim in zavrženim hrtom z Irske in iz Španije priskrbi v Sloveniji nov stalen dom, v katerem se bodo le-ti počutili varno in ljubljeno.

 

Društvo je samostojno, prostovoljno in nepridobitno dobrodelno združenje s človekoljubnimi cilji; združuje ljudi, ki skrbijo za blagor hrtov. Je pravna oseba zasebnega prava in deluje samostojno na vsem ozemlju Republike Slovenije, o svojem delovanju pa obvešča širšo javnost.

 

Društvo S hrti za hrte Slovenija opravlja naslednje naloge:

    ● pomaga pri iskanju novega skrbništva oz. lastništva hrtom, ki prihajajo večinoma iz zavetišč v Španiji in na Irskem;

    ● informira javnost o problematiki hrtov in drugih psov prek spletne strani društva, okroglih miz, tiskanih medijev in drugih multimedijskih oblik;

    ● organizira srečanja s področja pomoči in zaščite hrtov;

    ● zbira donacije za zavetišča hrtov v tujini in za zavetišča živali v Sloveniji;

    ● člani društva fizično pomagajo v zavetiščih v tujini in doma;

    ● se doma in v tujini povezuje z drugimi organizacijami, ki delujejo na sorodnih področjih;

    ● promovira aktivnosti društva z društvenimi reklamnimi izdelki.

 

 

 

Logo društva:

s-hrti-za-hrte-.-logo---TRANS.png
s hrti za hrte . logo www . 01 .png

Novemu logu društva v popotnico ... (Razmišljanje ob ustvarjanju)

Dolgo smo si želeli ... in končno je čas, da ga tudi uradno predstavimo in mu namenimo mesto v rednih objavah našega društva. Pred vami je nov razpoznavni znak društva. Kaj nas je vodilo pri oblikovanju tako pomembne prvine naše vizualne podobe? Seveda večinoma povzemamo misli njegove ustvarjalke – naše posvojiteljice in oblikovalke Mete Eržen (hvala, Meta!) ...

V ospredju znaka je srce – simbol ljubezni, pa vendar ga tu plemeniti še več pomenov: – prvi se nam takoj utrne v spominu ... »Hrti imajo »veliko« srce, njihovi ljubezni in predanosti ni meja ...«, a ta trditev lahko temelji tudi na povzemanju povsem realnih dimenzij njihovega srca, ki mora zaradi neopisljive hitrosti v kratkem času prečrpati ogromno količino krvi, pa je njihovo srce dejansko za 10 do 15 % večje kot pri ostalih pasmah psov; – ne nazadnje pa bi bili lažno skromni, ko ne bi priznali, da radi verjamemo, da se srček v določeni meri nanaša tudi na srčnost naše ekipe, naših posvojiteljev, vseh društev in organizacij v tujini, s katerimi tvorno sodelujemo, in sledilcev naše dejavnosti, ki se dnevno trudimo za lepšo usodo odsluženih in zavrženih hrtov po celem svetu.

Drugi prepoznavni element sta hrtka, ki pomenljivo strmita v »srčno predanost« članov društva. S hrti se zavzemamo za hrte je naše geslo ... ali drugače: hrti, ki so z nami, realno ali zgolj v spominu, nas prosijo, da pomagamo tistim, ki našo pomoč še potrebujejo. To je Vandi zašepetal Brin, da je v objem prišla še Rhea in kasneje še DeeDee, Tesoro in Freddy, visokorasli Sun je svoji Meti sam izbral »white sock« Nicholasa, Stormy je štafeto predal brhki lepotici Dayni. A zgodba se tu ne konča, mnogi med vami čutite enako, bodisi še v radosti življenja ali v trpkem spominu na svoje dolgonoge štirinožne prijatelje. Kajti ljubezen ne izgine, je večna energija, ki kroži, nas združuje, se plemeniti in širi ... Srčno z ljubeznijo – S HRTI ZA HRTE.

Društvo sodeluje z naslednjimi združenji:

Pet Levrieri ETS Italia
logo-pet-levrieri.png
Honey.jpg

Na spletni strani društva so objavljene slike mnogih hrtov, ki so bili posvojeni prek različnih društev v Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji in Veliki Britaniji.

bottom of page