top of page

 

Različni ali podobni

 

Odnos hrt – mačka je vedno “na tapeti” pogovorov med posvojitelji hrtov. Kakšen je tvoj, moj do mačk … Ne morem ga zadržati … Nor je na mačke … Ah, moj pa se je moral na domačo kar navaditi.

 

Sedaj pa poglejmo ta odnos hrt – mačka iz drugega zornega kota. Pravijo, da različnosti privlačijo, podobnosti pa odbijajo … In resnično, veliko ljudi je mnenja, da so si hrti in muce v marsičem zelo podobni, kljub temu, da so si NAČELOMA vedno v laseh.

 

Pravijo, da se ujemajo že po karakterju … Stične točke najdemo npr. v načinu razmišljanja – oboji so neodvisni in samosvoji. Njihov um je pronicljiv in iskriv, pa se velikokrat odločajo po svojem razumu in presoji. In na to smo tako lastniki mačk kot hrtov izredno ponosni.

 

Z divjimi mačkami so si hrti podobni npr. v hitrem teku, gibanju, v dolgem repu, s katerim lovijo ravnotežje …

Hrti tako kot mačke radi izbirajo primeren čas za pozornost in božanje, vseeno pa se vselej potrudijo, da so ob svojem človeku. Sicer ga sploh nimajo za mar, le poleg mora biti – da se “grejejo” v njegovi bližini.

 

Tudi mačke potrebujejo veliko miru čisto zase, kajne?! Oboji neizmerno uživajo v poležavanju, udobju in miru – in pri tem izvajajo različne aerobične poze v spanju …

In v pretegovanju po prijetnem večurnem spanju kopirajo drug drugega ...

istockphoto-619753442-612x612.jpg
bottom of page