top of page

 

ROMEO

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: modra in bela

Višina: 74 cm
Datum rojstva: 20. junij 2021

Romeo-5.jpg

Romeo je pravi hrtji gospod. Krasi ga čudovit kožušček modro bele barve, njegova postava pa spominja na prečudovit izklesan kip.

 

Ob prvem srečanju deluje, kakor da bi mu bilo malce nerodno, ker mu je kar naenkrat namenjenih toliko občudujočih pogledov, pohval in človeškega zanimanja. Je eden od tistih, ki niso navajeni sprejemati tolikšne pozornosti in pravzaprav še ne ve, kaj si naj z vsem tem počne.

 

Tako je bilo tudi v prvem obdobju po prihodu v zavetišče Star Rescue; do zdaj je že ugotovil, da pozornost, pohvale in prisotnost skrbnih in ljubečih ljudi sploh niso tako slabe. V vsem tem je začel že uživati. Pričakujemo, da bo kmalu postal prevzeten uživač in oboževalec ljubkovanja od ljudi, ki jim bo odprl svoje srce in jih bo vzel za svoje.

 

Videti je razmišljujoč, dobrodušen in opremljen s pravo mero dobrih manir in samokontrole, prav tako pa zna uravnavati svoje vzburjenje v sorazmerju z vodnikom. Romeo je samozavesten hrt.

 

Ceni stik s človekom in ko odkrije, kako zelo prijetna je lahko ročna masaža prijaznih ljudi, postane njihov največji občudovalec. Človeku pristopa na vljuden način; je ljubeč družabnik ter diskreten in ljubek spremljevalec. Zanaša se na človeka, s katerim si želi sodelovanja in poglobljen odnos.

Na sprehodu radovedno raziskuje okolico, ne da bi izgubil stik z vodnikom. Ob srečanjih z drugimi psi ostane miren in primernega obnašanja. Dobro bere komunikacijske signale drugih psov in spoštuje  njihov osebni prostor, zato ob srečanju z njimi ostaja miren in sproščen; pri tem lepo sledi svojemu vodniku. Lahko biva tudi s psi manjše rasti. Zelo se odziva na komunikacijo prek povodca, takoj namreč zazna, če se povodec napne. Takoj upočasni svoj korak in pogleda svojega vodnika.

Lahko živi kot edinec ali pa v družbi drugih psov. Tudi mestno okolje zanj ne bo težava.

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici marca 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound ROMEO
Romeo-adozione-greyhound-11
Romeo-adozione-greyhound-5-1-e1707422646671
Romeo-adozione-greyhound-18
Romeo-adozione-greyhound-6-1
Romeo-adozione-greyhound-17
Romeo-adozione-greyhound-4-1
Romeo-adozione-greyhound-13
Romeo-adozione-greyhound-1-1
Romeo-adozione-greyhound-16
Romeo-adozione-greyhound-2-1
Romeo-adozione-greyhound-14
Romeo-adozione-greyhound-7
Romeo-adozione-greyhound-3-1
Romeo-adozione-greyhound-12
Romeo-adozione-greyhound-10
Romeo-adozione-greyhound-9
bottom of page