top of page

 

CROÌA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 66 cm
Datum rojstva: 20. avgust 2016

Croia-2.jpg

Povej mi, si srečna? Ja, lahko rečem, da sem!!! Zdi se, da nam to povedo že njen žareči obrazek in oči, ki izžarevajo neizmerno veselje in upanje.

 

Croìa je srečno dekle, z odločnostjo in ogromno željo po uživanju v življenju; zdi se kot mlado dekle, a z zavedanjem nekoga, ki dobro ve, da mirno in varno ​​življenje ni nekaj samoumevnega … in ko končno dobiš priložnost za to, jo zgrabiš in uživaš v čisto vsakem trenutku.

 

Je žilava greyhoundica, ki si je z izkušnjami pridobila notranjo trdnost in čustveno avtonomijo. Zna uživati ​​v trenutkih samote, v lastnem prostoru in času, v zadovoljujočem občutku bivanja na toplem in mehkem, kjer je varna in zadovoljna – tukaj in zdaj.

 

Po drugi strani pa je zelo samozavestna, dovzetna za družbo ljudi in motivirana za ustvarjanje harmonije in vezi z ljudmi, ki do nje vzdržujejo primeren odnos, ter so varni in zanimivi sogovorniki. Z njimi si prizadeva zgraditi tesno vez, prijateljstvo in razumevanje. Svojega notranjega sveta ne razkrije takoj, saj na začetku v njej prevlada potreba po prilagajanju ljudem, ocenjevanju njihovih pričakovanj, čustvovanja in odzivov. Ko pa ji le-ti dajo vedeti, da je pri njih varna, spoštovana, nanjo gledajo z zanimanjem in pripadnostjo, ter se želijo z njo zbližati, vedeti, kaj misli in čuti, ne odlaša s tem, da pristopi k njim in se jim postopoma odpre.

 

Z ljudmi je na splošno sproščena, odprta za spoznavanje in srečanja. Ceni pozornost, stik in sodelovanje. Komunicira na vljuden in primeren način, vendar tudi sprejme, da ni vedno v središču pozornosti.

Pri začasni družini na Irskem, ki sodeluje z zavetišče Deel Animal Welfare, umeteno menjuje trenutke skupnega sobivanja s časom, ko je zadovoljna sama s sabo in ne čuti potrebe po pozornosti.

Je zelo ljubeča; zdaj, ko se počasi odpira in sprošča, včasih doživi nore eksplozije veselja.

 

Z otroki je potrpežljiva in nežna.

 

Rada teče po vrtu in se igra s plišastimi igračkami. Je radovedna in odprta za izkušnje.

 

Navadila se je že rutine življenja z družino. Spoštuje hišna pravila in opremo. Osamljenost obvladuje mirno, brez stresa.

 

Celo noč mirno spi ali na blazini, na kavču ali v kletki, na katero je že navajena. Včasih celo noč prespi na veliki blazini v spalnici pri ljudeh.

 

Pri družini živi skupaj s hčerko Caro in z domačo psičko. Do hčerke ima ambivalenten odnos, v smislu, da z njo mirno sobiva, ​​se z njo tudi igra, vendar v določenih trenutkih ne prenese hčerinega razposajenega vedenja in vdiranja v njen osebni prostor. Zdi se, da sta začetno fazo sobivanja, ko sta spremenili okolje, vse je bilo novo in tuje in je bilo zanju lažje sobivati v paru, obe že prerasli. Croìa zdaj želi, da se osamosvoji in zaživi neodvisno od nje.

 

Obožuje hrano in je nad obroki zelo navdušena – obroki so vrhunec dneva. Jé raznovrstno hrano brez težav. Je požrešnica in spretna tatica, če le dobi priložnost za to.

 

Na povodcu ima dobro samokontrolo, hodi v koraku z vodnikom in je zelo občutljiva na njegove namige. Je lepo vodljiva.

 

Pri srečanjih z drugimi psi ostaja primernega vedenja in vljudna. Zanimajo jo drugi psi, vendar do njih ni vsiljiva; dobro bere komunikacijske signale. Lahko sobiva tako s samci kot samicami, pa tudi s kužki nižje rasti.

 

Navajena je mestnega okolja.

 

Rada se vozi z avtomobilom.

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici aprila 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Mama in hčerka
greyhoundica CROÌA
Croia-adozione-greyhound-3
Croia-adozione-greyhound-2
Croia-adozione-greyhound-1
bottom of page