top of page

 

SMS-donacija za hrta mladička SAVO

 

(april in maj 2024)
»Se me še spomnite?! Seamus sem, z Irske prihajam, po novem pa mi je ime Sava. Moja Ana pravi, da sem luštkan, priden in še vedno majhen kuža, čeprav sem videti že velik. No, vsaj moje noge rastejo kot goba po dežju. Zadnje čase mi gre že vse na živce, kar naprej sem pri dohtarjih. Vsi gledajo mojo nogico, jaz pa pravim: »Ja, no, taka je že od malega! Pač en velik prstek imam zadaj!« Vsi okoli mene so zaskrbljeni in pravijo, da sta pred mano dve veliki operaciji. S prvo naj bi mi odrezali predolgo kost, z drugo pa zatrdili sklep … Ana je žalostna, ker je zanjo strošek previsok, prvo operacijo pa morajo opraviti zelo hitro, še ko rastem … Nama z Ano lahko pomagate? Rad vidim, da je moja punca vesela, jaz pa bi rad končno tekel … tako kot teče reka Sava.«

Sava je šestmesečni mladiček, ki je v Slovenijo prispel konec januarja. Že od rojstva ima deformirano levo sprednjo tačko. Sprva se je videl le dodatni peti prstek, ki je bil tako težak, da je fantek padal na smrček pri vsakem koraku. A kosti so se jačale in bilo je obdobje, ko je Sava (takrat še Seamus) že precej neobremenjeno hodil. In prognoze so bile dobre ...

V zadnjih dveh mesecih pa so se njegove noge raztegnile in na dan spet prihajajo nekdanje težave. Po napovedih več ortopedov ga čakata najmanj dva resna posega, brez katerih ne bo mogel pravilno stopati, deformacija pa bo na dolgi rok škodovala celotnemu okostju.

Prvo operacijo morajo opraviti že v roku enega meseca (skrajšanje predolge kosti), drugo (artrodezo) pa proti koncu rasti. Predvidena cena obeh operacij se bo gibala od tri do štiri tisoč evrov, kar je za našo posvojiteljico Ano prehud zalogaj, zato si ji želimo pomagati.

 

Prosimo vas torej za pomoč! Na številko 1919 pošljite SMS s ključno besedo SHRTI5 in prispevali boste 5 € za nujni operaciji deformirane tačke mladička SAVE.

 

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev A1, T-2, Telekom Slovenija in Telemach v obdobju od 15. aprila do 31. maja 2024.

Hvala! 💖💖

 

Pravila in pogoji uporabe storitve »SMS-donacija – Društvo S hrti za hrte Slovenija«


S HRTI se zavzemamo ZA HRTE
Sava.jpg
Sava 1 (2).jpg
Sava 3 (3).jpg
Sava 8.jpg
Sava 9.jpg
Prstek odveč in predolga kost
Sava rentgen
bottom of page