top of page

 

HRTI NA SPREHODU

(Slikanica za otroke)
HRTI NA SPREHODU

Avtorica: Nina Novak Kerbler

Ilustrator: Matjaž Tomažič

Recenzentka: Jadranka Juras

Avtorica slikanice Nina Novak Kerbler je leta 2007 posvojila prvega odsluženega hrta tekača in od takrat naprej sodeluje pri reševanju odsluženih hrtov. Trenutno svoj kavč deli z nekdanjima tekačema Ginny in Nixonom, pri njej in njeni družini pa je do zdaj svoj začasni dom našlo 14 odsluženih hrtov.

Glavna junaka slikanice sta posvojena hrta Tom in Kim, ki sta nekoč tekmovala na pasjih dirkah. Čeprav v preteklosti njun vsakdan ni bil vselej obsijan s soncem, zdaj že več let zajemata življenje z veliko žlico in počneta vse to, kar hrti obožujejo: poležavata do onemoglosti, grizljata kostke, prežita na mačke in hodita na dolge sprehode. Še vedno pa se najraje od vsega crkljata. Nekega dne na sprehodu srečata prestrašeno hrtico Lu, ki je še ne poznata …

Slikanica Hrti na sprehodu lahko k vam prispe v protivrednosti prostovoljnega prispevka.

Prek dogodivščin posvojenih hrtov je v slikanici predstavljena problematika reševanja in posvajanja zavrženih in brezdomnih živali. Knjiga vsebuje tudi spremno razlagalno gradivo in dejavnosti, s pomočjo katerih se lahko otroci pred branjem in po njem seznanijo s tematiko reševanja zavrženih in brezdomnih živali. Slikanica je namenjena predšolskim otrokom in šolarjem prve triade.

bottom of page