top of page

 

S "hrtki" za hrte

Pri našem društvu lahko posvojite tudi te prikupne hrtke. Vsak izmed njih ima svoje ime in preteklo življenje, v vašem domu pa lahko zaživi čisto na novo – z že enim hrtom na zofi, morda celo z dvema, lahko pa je tudi edini kuža v družini.

 

Prikupne kvačkane hrtke izdeluje Julija Grbec, velika ljubiteljica in posvojiteljica hrtov. Narejeni so iz 100 % mešanice bombažne preje različnih barv in predane ljubezni do hrtov.

 

V višino merijo približno 27 cm, k vam pa lahko pridejo v protivrednosti prostovoljnega prispevka (podporni člani lahko hrtka dobite za nekoliko nižji znesek; več v zavihku Podporno članstvo).

 

Za posvojitev nam pišite na: shrtizahrte@gmail.com

 
ADAM
 

Pasma: hrtek

Spol: samček

Velikost: 27 cm

Starost: večno mlad

 

 

Pred vami je prečudovit hrtek Adam. Kljub bolečim spominom iz otroštva je ohranil neokrnjeno zaupanje do ljudi. Neizmerno uživa v božanju – čim več rok je pri hiši, tem bolje. 

 

Vizualno ga krasijo velike temnorjave oči, v katerih se nenehno lesketa upanje v boljši jutri. Je zelo tih kuža, nikoli namreč ne laja.

 

Rad ima muce in dihurčke. Do velikih hrtov je spoštljivega vedenja, vendar se zna tudi postaviti zase. Ne mara, da mu kdo grize tačke.

CANDY
 

Pasma: hrtek

Spol: samička

Velikost: 27 cm

Značilnost: zelo sladka

 

 

Candy je ljubljenka vseh. To v nobenem primeru ni presenetljivo, saj je sladka navzven in navznoter ... Samo zamislite si, da imate vsak dan ob sebi hrtico, narejeno iz naokusnejše in drage čokolade, prelite z jagodnim sadnim sirupom; po tačkah pa ima čisto na drobno posute mlete mandlje. Njami, kajne?! 

 

In taka okusnica vam dela družbo med spanjem v topli postelji – vsak večer se tako rekoč pogreznete v sladke sanje.

 

Nenavadno svetel in prijeten pa je tudi njen značaj. Prav vsakega razveseli s svojo milino in prešernim pogledom na svet. Hrtica Candy prav v vsakem človeku in njegovem dejanju vidi neizmerno dobroto in ljubezen, pa je sedenje ob njej v jutranji zori tako blagodejno in za dušo prijetno. A to ni le dragi parfum – je dragoceni preplet čokoladno-jagodno-madljeve dobrote in njene notranje lepote.

ZIG V POSTOPKU.png

                           PETER                                                                 GIGI

Sem strm in oster kot skala, 

strumno stopam in žilavo oporekam

vsem življenjskim preizkušnjam.  

Stopam naproti novim izzivom ...   

Sem prelestna, dih jemajoča Gigi,

na videz krhka, a vendar polna

življenjske radoživosti –

nepozabna Leslie Caron.

POSVOJENI
bottom of page