top of page

Lenia Major, CABALLERO

Bliža se čas obdarovanj, ki bo letos, bolj kot ponavadi, minil v slogu "ostanimo doma – na toplem in varnem", in Društvo S hrti za hrte Slovenija vas želi razvedriti s prvovrstnim romanom, ki se problematike hrtov, natančneje galgov v Španiji, dotika na pretresljiv način – z očmi in v doživljanju, razmišljanju mladostnika, ki je v odraščanju bolj ali manj prepuščen samemu sebi, a ga kazen za puhla in nevestna dejanja privede v okolje izkoriščanih, ponižanih in trpečih hrtjih bitij.

Večkrat nagrajeni roman CABALLERO priznane francoske pisateljice Lenie Major je letos izšel v slovenskem jeziku, v prevodu Anje Kapus in v založbi Pipinova knjiga.

Si ob mrzlih večerih, pokriti s toplo odejo in z eno roko na hrbtu svojega mehkega posvojenega hrta (ali pa morda celo v nestrpnem pričakovanju njegovega prihoda) želite priklicati kraje in ljudi, ki so s preteklostjo posvojenih hrtov v Sloveniji tesno povezani? Potem je naročilo v veselem decembru ravno pravšnje za vas. Podoživeli boste bližino nemočnih visokoraslih, a neizmerno nežnih psov, katerih edina želja je boljše, varno in ljubeče življenje, in začutili, razumeli, zakaj mnogi svoje življenje namenjajo reševanju in pomoči hrtom, ki se proti krutosti in izkoriščanju borijo z enim samim sredstvom – s svojim milim in predanim pogledom.

   

Vabimo vas, da knjigo naročite prek našega društva. Pomagali nam boste pri našem poslanstvu – reševanju zavrženih in odsluženih hrtov iz Španije in z Irske ter iskanju odgovornih in varnih domov zanje v Sloveniji. Založba Pipinova knjiga nam ob skupnem naročilu namenja zahvalo v obliki donacije.

127435361_661916741165704_29477887714045

Zgodba nas z očmi mladostnika, ki se sam bori z odraščanjem, odnosom s starši in z okoljem, popelje v krut svet odsluženih hrtov.

(...) Ko je Genaro še odkrival zavetišče, se mu je zdelo, da je v očeh pasjih starčkov lahko razbral žalost. Njihovo trpljenje se ga je dotaknilo. Ti tukaj pa ne občutijo več ne trpljenja in ne obupa. Zatekli so se nekam drugam. Ničesar več niso pričakovali od ljudi. Že preveč so pretrpeli. (...)

Giusi Lazza, Bianca.jpg

 CABALLERO

Avtorica: Lenia Major

Prevod v slovenščino: Anja Kapus

Vezava: Trda

Obseg: 360 strani

Založba: Pipinova knjiga

Cena: 20 €

Naročila sprejemamo na: shrtizahrte@gmail.com.

bottom of page