top of page

 

Dobronamerni nasvet članov društva

Želite posvojiti hrta?

Svetujemo vam, da z nami ne stopite v stik šele takrat, ko na naši spletni strani uzrete hrta, ki vam po videzu, barvi, spolu, starosti, primernih karakternih značilnostih itn. ustreza.

Posvojitveni postopek (od obiska našega člana pri vas doma do zaključka pogovorov, plačila posvojnine itn.) namreč traja nekaj časa, vaš predhodno izbrani greyhound, galgo ali lurcher pa je od prvega trenutka pojavitve na spletu na voljo vsem tistim posvojiteljem (pri nas in v tujini), ki so predpisani postopek že opravili.

Zato vam svetujemo, da nam pišete (na naslov: shrtizahrte@gmail.com) ali vprašalnik pošljete že prej – takoj, ko se zatrdno odločite, da želite hrta posvojiti. Po opravljenem obisku vas bomo skupaj z italijansko osrednjo organizacijo uvrstili na spisek primernih posvojiteljev, kar pomeni, da boste  imeli večje možnosti pri izboru psov, ki so primerni za vas.

 

Za pse z določenimi lastnostmi (npr. za greyhounde, ki lahko brez večjih težav zaživijo z muco, s kužki nižje rasti itn.) se včasih oblikuje celo t. i. čakalna lista posvojiteljev, kar pomeni, da jih še pred objavo na spletni strani ponudimo v izbiro tistim, ki so izrazili željo po takem psu.

 

Pišite nam torej že prej in potrudili se bomo, da vam bomo našli hrta po vaših željah.
      Psi so čudeži s tacami.
     (Susan Ariel Rainbow Kennedy)
lurcher ATLAS – posvojen v Sloveniji
bottom of page