top of page

EROS

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: črna z nekaj bele

Ocenjena starost: 3 leta

Eros-12 (Medium).jpg

Erosu so prostovoljci zavetišča Protectora Scooby v Palenciji upravičeno dali to ime, popolnoma mu pristaja. Je veličasten galgo, ki je, poleg tega, da je izjemne lepote, izklesane postave in sijočega črnega kožuščka z belimi nogavicami, tudi poosebitev ljubezni.

 

Rešen je bil marca lani, ko ga je galguero zavrgel v bližini zavetišča. Sprva se je ljudi bal, v zadnjih mesecih pa je, zahvaljujoč pozornosti in ljubeči negi prostovoljcev, pa tudi zato, ker je bister galgo, precej napredoval.

 

Prostovoljci organizacije Pet Levrieri, ki so v zadnjih mesecih obiskali španska zavetišča, poročajo, da je ob prvem srečanju še rahlo nezaupljiv kot mnogi trpinčeni galgi. Po določenem času, ko ugotovi, da človeku lahko zaupa, pa se sprosti, prepusti prijetnemu božanju in razkrije svoj sladek, ljubeč in zelo prisrčen temperament.

 

Zelo rad hodi na sprehode, saj je zanj to krasna priložnost, da voha in raziskuje okolico. Na povodcu se lepo vede, posluša in sledi vodniku.

 

V zavetišču živi v sožitju z vsemi ostalimi psi, samci in samicami. Med preizkusom njegovega vedenja do muc ni kazal plenilskega nagona, zato domnevamo, da bo lahko sobival z družinskimi mačkami, pod pogojem, da se upoštevajo pravila postopnega uvajanja vseh na skupno življenje.

 

Eros zdaj potrebuje samo še čisto svojo družino, predano in empatično, ki bo spoštovala čas, ki ga potrebuje, da se privadi na novo življenje, in mu bo nudila ljubezen, pozornost in spoštovanje, kar si upravičeno zasluži.

Zaželeno je, da živi v ne preveč urbaniziranem okolju in da ima družina po možnosti že uravnoteženega psa, na katerega se bo lahko naslonil in ga sprejel za vodnika.

Prevoz v Slovenijo možen konec novembra 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

galgo EROS
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-13-3 (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-12-2-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-10-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-3-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-11-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-8-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-1-2-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-9-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-7-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-5-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-6-2-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-2-1-scaled (Medium)
Eros-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-4-1-scaled (Medium)
bottom of page