top of page

 

The Greyhound Protection Aid

Ameriška organizacija Grey2K USA je zelo dejavna v svojih prizadevanjih, da bi v ZDA za vedno zaprli vse stadione, na katerih izvajajo hitrostne tekme z greyhoundi. In to jih zelo dobro uspeva, saj so v zadnjih letih dosegli popolno ukinitev hitrostnih dirk na Floridi, kjer je bil položaj tekmovalnih hrtov najbolj pereč, enako pa tudi v drugih zveznih državah, tako da v letu 2022 delujeta le še dva stadiona, na katerih še vedno izkoriščajo hrte. Tudi ti dva naj bi se kmalu zaprla.

A njihovo delo se še zdaleč ne približuje koncu. Po zaprtju dirkalnih steza v Ameriki želijo svoj piskrček v zaslužku pristaviti na drugih koncih sveta in ameriško ciljno publiko privabiti s spletnimi športnimi stavami. Tako se izkoriščanje hrtov ne le nadaljuje drugod po svetu, ampak celo krepi. Izkoriščanju hrtov tako ni videti konca.

Zato smo na prošnjo organizacije Grey2K USA v imenu vseh posvojiteljev in ljubiteljev hrtov v Sloveniji napisali pismo v podporo projektu The Greyhound Protection Aid ameriškim kongreynikom, zbranih v Klubu ljubiteljev Slovenije (Slovenia Friendship Caucus) in jih prosili, naj njihovo pobudo podprejo, omogočijo izkoreninje izkoriščanja hrtov v ZDA in hkrati prepovedo možnost spletnega ponujanja športnih stav iz tujine.

Gosar sln. 1-2.1.jpg
Gosar sln. 1-2.2.jpg
Gosar ang 1-2.1.jpg
Gosar ang 1-2.2.jpg

Za dragoceno pomoč in prevod besedila v angleščino se zahvaljujejo Jasmini in Scottu Jewell.

Vsem posvojiteljem hrtov pa je namenjena zahvala ekipe Grey2K USA:

This letter is absolutely beautiful! You write with such passion, eloquence and persuasion. I am so glad these Members of Congress now have your letter in their possession when they deliberate over this legislation. Regardless of how much direct experience they have individually had with sighthounds, through your letter they can now imagine what it is like to be around these wonderful dogs and they will have knowledge of how we as a society need to treat them with the dignity and respect they deserve.    

 

Thank you again for opening up your life to all the sighthounds you have helped to save and protect. They have enriched your life and you have enriched theirs. Together we will continue to make the world a better place for them on the path to victory!

 

Sincerely,
All of Us at GREY2K.

bottom of page