top of page

 

ROSIE

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: bela in modra tigrasta

Višina: 68 cm
Datum rojstva: 14. maj 2022

rosie_2 (Mittel).jpg

Rosie je hrtica, ki so jo že kot najstnico zavrgli, ker so ocenili, da ni "primerna" za tekmovanja. Neprimernost za dirke je bila na eni strani njena sreča, saj je niso izkoriščali kot hitrostno dirkačico, na drugi pa ji je grozila hitra smrt, če zavetišče LAW ne bi pravočasno posredovalo in jo rešilo.

 

Rosie že ob prvem srečanju cenijo zaradi njene ljubeče prijaznosti in nalezljive prešernosti.

 

Videti je uravnotežena, z dobrim obvladovanjem čustev in nihanj vzburjenosti, kar ji omogoča učinkovito in hitro prilagajanje vedenja okoliščinam in sogovornikom, pa naj bodo to ljudje, odrasli in otroci, ali drugi psi.

 

Je dobrodušne in sproščene narave ter zelo vljudna in ljubeča.

 

Do ljudi je zaupljiva, odprta za srečanja in spoznavanje. Je vedno vesela, kar kaže na to, da zna v ljudeh in različnih situacijah videti samo dobro.

 

Zelo ji je po godu, da jo cenijo, zato pazi, da je pri ljudeh, ki skrbijo zanjo, priljubljena. V človeku išče sogovornika, s katerim bi lahko vzpostavila globoko harmonijo.

 

Je tipična "družinska" psička, saj ima močan »krdelni« občutek, zaradi katerega si zelo želi in trdo »dela«, da bi bila v družini sprejeta in cenjena.

 

V svojih pristopih je prijazna, tako v svoji želji po pozornosti in cartanju, kot pri spoštovanju hišnih pravil in vzpostavitvi osebnega prostora vseh v družini.

Do otrok ima prav poseben občutek. Navajena je živeti z njimi in je do njih materinska, pozorna, rahločutna in potrpežljiva.

 

Lahko živi kot pasja edinka ali z drugimi psi.

 

Do psov je družabna in primernega vedenja. Dobro se razume s psi različnih pasem. Do majhnih psov ne kaže napadalnega vedenja, na splošno je do njih vljudna in prilagodljiva. To izvira tudi iz tega, da je življenja z majhnimi psi že vajena.

 

Na povodcu hodi zelo lepo. Popolna dama!

 

Vajena je mestnega okolja, zato ne kaže znakov nelagodja pri gibanju po mestnih ulicah.

 

Rada se vozi z avtomobilom

 

Rosie je in bo odlična družabnica družinam z otroki.

 

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica ROSIE
rosie_grey_03 (Mittel)
rosie_grey_01_ (Mittel)
rosie_grey_02 (Mittel)
bottom of page