MANNIE

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: črna

Višina: 66 cm
Datum rojstva: 26. oktober 2020

Mannie-6.webp

Nikoli ne podcenjujte sramežljivih fantov, lahko se zgodi, da spregledate najboljšega! Ni boljšega stavka za začetek Manniejevega opisa.

 

Ko ga prvič zagledate, imate pred seboj zadržanega in plašnega mladeniča, precej nesamozavestnega. Stopi korak nazaj in opazuje, kaj se dogaja, kako se obnašajo ljudje in drugi psi. Medtem voha zrak, zbira informacije, preučuje vedenje ljudi, opazuje vedenje in odzive drugih psov ter izvaja drobne preizkuse, da bi videl komu lahko zaupa.

 

Zanj je zdaj vse novo, nerazumljivo in na nek način vznemirljivo. Izhaja iz preteklosti, v kateri je bil prisiljen ubogati, delati le tisto, kar so mu ukazali trenerji (prisilna stanja počitka in izolacije, treningi in tekmovanja), ne da bi lahko svobodno vohal, raziskoval, se družil in eksperimentiral.

 

Ni vajen ljudi, ki od njega ničesar ne zahtevajo, mu ničesar ne vsiljujejo in ga želijo samo spoznati, se družiti z njim. Ni vajen prevzemati pobude v življenju, v svetu, med ljudmi in drugimi psi, se odpreti novim izkušnjam, raziskovanju, odločanju sam zase. Trenutno rabi vodenje, spodbudo ...

 

Njegova prva reakcija na vse to je: »Na pomoč! Kaj se dogaja?! Se je cel svet obrnil na glavo?!" Potrebuje čas, da spozna, da je vse to mogoče, da razume nove možnosti, se prepusti, odpre in si dovoli izkusiti novo in neznano.

 

Čas, postopnost in družba ljudi, ki so empatični, se znajo vesti kot pomirjujoči prijatelji in ga spremljajo na poti zorenja, z majhnimi koraki, dan za dnem, s potrpežljivostjo in brez siljenja, so zanj zelo pomembni. Kajti, ko ljudje postanejo njegovi prijatelji in pridobijo njegovo zaupanje, takrat Mannie iz rokava privleče veliko prijetnih presenečenj!

Res je sramežljiv, a to ni vse! Mannie je pameten in prebrisan. Hitro se uči in ima očitne srčne sposobnosti oz. naklonjenost do žensk. Če so sočutne, izkaže vso svojo milo in globoko pripadnost – do te mere, da ugodijo vsaki njegovi »muhi« ... In tega svojega talenta se fant dobro zaveda!

 

Najraje ima prijazne ljudi, s katerimi takoj vzpostavi poseben odnos; z njimi izrazi svojo lepo, igrivo in celo ljubkovalno plat. Zdaj odkriva, kaj pomeni biti božan in razvajan, negovan in v središču pozornosti, in to mu je zelo všeč.

 

Do moških je še vedno plašen in previden, kar izhaja iz njegove preteklosti s surovim moškim trenerjem. A če se moški zna s kontinuiteto in zanesljivostjo predstaviti kot empatičen, pomirjujoč in zanimiv sogovornik, potem Mannie postopoma podira stene in se mehča. Zato smo mnenja, da bo tudi moškim, ki bodo pridobili njegovo zaupanje, pripravil prelepa presenečenja.

 

Trenutno živi pri začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem Deel Animal Rescue in zanj skrbi do odhoda z Irske. Rad ima družinsko življenje. Hitro se je naučil hišnih pravil in rutine. Izkazuje spoštovanje do potreb, stvari in osebnega prostora ostalih petih družinskih psov, tako hrtov kot drugih psov.

 

Je pravi sladkosned in ljubitelj »človeške« kuhinje. Zato je zelo zadovoljen, da lahko kot uradni degustator pomaga pri pripravi jedi.

 

Z otroki je rahločuten in potrpežljiv, zelo jih ima rad, dokler se mali prijatelji znajo z njim lepo družiti.

 

Všeč mu je, da lahko doma v miru uživa v postelji, ob zavedanju, da lahko vedno računa na varen prostor, kjer se lahko spočije, sprosti in celo uživa. Ko varnost končno ozavesti, se sprosti in deli kavč s svojimi človeškimi prijatelji, se razvaja in celo sprejema priboljške. Osamljenost dobro prenaša.

 

Rad se sprehaja, voha mehko travo, išče nove vonjave, raziskuje neznane kraje in spoznava okolico. Najlepše pa je, da lahko vse to počne s človekom, ki si želi preživljati čas z njim, se mu posvetiti, mu dovoliti, da sam izbere tempo hoje, in želi skupaj z njim početi vse tisto, kar mu je bilo do sedaj onemogočeno, saj je bilo njegovo življenje posvečeno samo treningom, tekmovanjem in ničemur drugemu.

 

Enako prijetno mu je ležati na soncu, na mehki trati, uživati ​​na svežem zraku in lenobno dremati. Zelo rad tudi teka cik-cak po travniku (sam ali v družbi drugih psov) in se nato vrže v travo in uživa.

 

Do drugih psov je družaben in vljuden; dobro bere komunikacijske znake drugih in ima ustrezen pristop. Lahko živi kot pasji edinček ali v družbi več psov, tudi majhnih.

 

Dobro hodi na povodcu, posluša in s pogledom spremlja vodnika.

 

Rad se vozi v avtomobilu.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku novembra 2022.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Mannie
Sladkosned
greyhound MANNIE
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-5
mannie_greyhound-adozione-pet-levrieri-01
mannie-greyhound-pet-levrieri-01
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-1
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-8
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-7
mannie-greyhound-pet-levrieri-02
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-6
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-3
mannie-greyhound-pet-levrieri-03
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-4
Mannie-adozione-levrieri-greyhound-2