top of page

 

THEMBA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: modro tigrasta

Višina: 72 cm
Datum rojstva: 16. julij 2021

Themba-6.jpg

Themba je lep mladenič, vitek in čudovitega modro progastega in belega plaščka. Kamor koli gre, je močno opažen. Vsi obrnejo pogled za njim ali pa se celo zaustavijo, da bi ga spoznali ... A ko se enkrat z njim pozdraviš, ti v spominu ostane njegova mila in dobrodušna prijaznost.

 

Trenutno živi pri začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem Deel Animal Rescue. Harmonično živi s svojo mamo – Grainne in še z dvema psičkama. Grainne ga je skotila pri svojih osmih letih. Je tudi mama Doireann, ki je v Italiji že srečno posvojena.

 

Themba se doma vede spoštljivo do hišnih pravil in opreme. Potrebo redno opravlja na sprehodih. Ve tudi, kako se spopasti s trenutki samote; doma počaka mirno in spokojno, ni niti razočaran niti zaskrbljen. Svojo kletko uporablja kot kotiček miru, na katerem tudi vsako noč mirno spi. Je radoživ fant, ljubitelj življenja in vseh okusnih stvari, ki mu jih življenje ponuja, in to ne samo v metaforičnem smislu.

 

Karakterno je vesel, pozitiven in samozavesten. Je prijazen in ljubeč do ljudi, njihove pozornosti in božanja si želi, zato vedno poskrbi, da ju dobi v zadostni meri.

 

Že pri prvih srečanjih je odprt za odnos, družaben in zaupljiv. Rad je z ljudmi in med ljudmi. Začasni očka ga pogosto vzame s seboj v bar na zajtrk, zvečer pa v pub. Themba se je izkazal za prijetnega spremljevalca. Z radovednostjo nabira nove izkušnje, zna namreč počakati, se prilagoditi človeškemu okolju in uživati ​​v dobrih stvareh – v pozornosti, priboljških in včasih dremežu.

Je vesel, radoveden, vitalen »tip«, ki rad doživlja nove izkušnje, se igra sam, z drugimi psi ali ljudmi. Hkrati je videti, da je tudi premišljen, zna se fizično in čustveno prilagoditi, glede na sobesednika in situacijo.

Do človeških prijateljev je zelo ljubeč in prijazen. Svoje veselje ob ponovni združitvi, bodisi zjutraj ali po prihodu iz službe, izraža s plesom, mahanjem z repom in s poskakovanjem sem ter tja. Njegova želja po življenju je prav nalezljiva.

 

Hrana ga motivira, vendar spoštuje posode drugih psov. Z užitkom poje svoj obrok. Predvidevamo, da bo postal spreten tatič hrane, če bo imel le priložnost za to. Poudariti pa moramo, da zelo spoštuje pravila, ki mu jih postavi človek. Tudi v tem pogledu je to dobro izkoristiti.

 

Zelo si želi pridobiti odobravanje in pohvalo v očeh svojih izbranih ljudi, se počutiti sprejetega in cenjenega, zato je zelo pozoren na to, da izpolni njihova pričakovanja. V vseh pogledih si prizadeva, da bi zgradil globok in zaupljiv odnos z ljudmi.

 

Otrok se ne boji, niti ga ne vznemirja njihova bližina. Do njih je prijazen in potrpežljiv.

 

S psi je vljuden in družaben. Njegovo vedenje je ustrezno v vseh pristopih. Lahko živi tudi z majhnimi kužki (njihove družbe je vajen že pri začasni družini).

 

Neizmerno se navdušuje nad sprehodih. So njegova najljubša dejavnost v sočnih dneh.

 

Na povodcu hodi lepo in voljno ob svojem vodniku; pozoren je na njegova navodila.

 

Lahko živi v mestnem okolju. Rad potuje in se vozi z avtomobilom.

Prevoz v Slovenijo možen v prvi polovici decembra 2023.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Prva inšpekcija
Skupaj z mamo
greyhound THEMBA
Themba-adozione-levrieri-greyhound-9
Themba-adozione-levrieri-greyhound-6
Themba-adozione-levrieri-greyhound-10
Themba-adozione-levrieri-greyhound-8
Themba-adozione-levrieri-greyhound-5
Themba-adozione-levrieri-greyhound-7
Themba-adozione-levrieri-greyhound-4
Themba-adozione-levrieri-greyhound-1-e1700062886327
Themba-adozione-levrieri-greyhound-3
Themba-adozione-levrieri-greyhound-2
Themba-adozione-levrieri-greyhound-1-1
bottom of page