top of page

JUAN

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: smetane in bela

Višina: 67 cm

Ocenjena starost: 4 leta

juan_3.webp

Prostovoljci Pet Levrieri so Juana srečali že januarja, med obiskom zavetišča Scooby Medina del Campo. Takrat je ravno prispel v zavetišče po policijskem odvzemu; bil v ogradi pri vhodu brez možnosti, da bi ga odpeljali na sprehod in se družili z njim. Vendar si je njihove družbe tako zelo želel, da je splezal na streho hiše v ogradi (vidno na eni izmed fotografij) – vsako jutro jih je čakal in prosil za pozornost in božanje skozi mrežo.

 

Na srečo se je njegova situacija v nekaj mesecih rešila; dokončno so ga dodelili zavetišču, ki ga sprostilo za posvojitev. Zato so ga italijanski prostovoljci med aprilsko odpravo lahko srečali in ocenili njegov karakter. Izkazal se je za res čudovitega galga – je srednje velik (67 cm), zelo prijazen do ljudi, lepo vodljiv na povodcu, družaben in socializiran z ostalimi psi.

 

Je trden in uravnotežen galgo, ki ima vse možnosti, da postane izjemen življenjski sopotnik družini, ki mu bo dala dovolj časa, da se navadi na novo življenje z mnogimi novimi in zanimivimi izkušnjami. Kot vedno je potrpežljivost bistvenega pomena pri psih, ki prihajajo iz nehumanega okolja. Ti psi imajo sicer neverjetne sposobnosti okrevanja in prilagajanja, vendar pa jim je treba dati čas, da se ustalijo in okrevajo.

 

Juan je umirjen kuža, ki komunicira na miren in nežen način, zato ga je moč namestiti tudi v družino z otroki. Poleg tega pričakujemo, da bo Juan, tako kot vsi moški galgi, kmalu razkril svojo globoko ljubečo in izjemno ljubko plat značaja.

Na vrtu zavetišča se je srečal tudi z mucami; do njih ni pokazal zanimanja, zato menimo, da bo lahko živel z domačo muco, seveda ob primernem začetnem uvajanju vseh na skupno življenje.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku julija 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Sprehod
Z muckami
galgo JUAN
juan_galgo_adozione_05
juan_galgo_adozione_06
juan_galgo_adozione_10
juan_galgo_adozione_03
juan_galgo_adozione_08
juan_galgo_adozione_04
juan_galgo_adozione_09
juan_galgo_adozione_01
juan_galgo_adozione_07
juan_galgo_adozione_02
bottom of page