top of page

 

ZEENY

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 65 cm
Datum rojstva: 17. julij 2016

Zeeny-12.jpg

Zeeny je prvih šest let življenja preživela kot dirkačica; navajena je bila ubogati, nenehno je trenirala in dneve preživljala v kletki; na dan je imela le nekaj izhodov za opravljanje potrebe, trening in tu pa tam tekme. Nekega dne so se odločili, da je ne potrebujejo več. Lastnik jo je odpeljal v pound, kjer bi jo v dveh dneh usmrtili, če je zavetišče Star Rescue ne bi pravočasno rešilo.

 

Trenutne fotografije so bile posnete takoj po prihodu v zavetišče, ko se je za las izognila smrti. Greyhounde, namenjene evtanaziji, namestijo v zatohlem prostoru, kjer smrdi po smrti in neopisljivem življenjskem strahu.

 

Ob prihodu je bila zmedena in do vsega nezaupljiva – do pozornosti in božanja, do prijaznih besed in kretenj. Nejeverna, da jo umivajo in čistijo nežne in skrbne roke, nejeverna, da se lahko prosto sprehaja po ogradi in se sama odloča, kaj bo počela. Bo okusne hrane res deležna vsak dan, njena postelja pa bo vedno dišeča in mehka?

 

Vseeno je Zeeny uravnotežena in sproščena hrtica. Vedno je premišljena in v vsem zmerna, da bi le ugodila človeku, ki skrbi zanjo.

 

Do ljudi pristopa samozavestno, dovzetna je za srečanja in druženje; do vseh je umirjena in prijazna. Svoje vedenje lepo prilagaja situaciji in sogovorniku.

Hkrati pa ima izjemno voljo do življenja. Uživa na sprehodih, ko prosto teka in se prepušča božanju vetra, ko leži na mehki in čisti blazini, ko je čas obeda in čas igre z drugimi psi.

Navdušeno se prepušča božanju in ročni masaži. Pri tem prostovoljce gleda z očmi, polnimi hvaležnosti, saj še sedaj stežka verjame, da ji to samoumevno pripada.

 

Prijazna in ljubeča, pravzaprav materinska je tudi do otrok.

 

Do psov je vljudna in primernega vedenja. Prilagaja se tako samcem kot samicam, ne glede na to, ali gre za hrte ali druge pasme psov. Do vseh je vljudna, dobro usklajuje svoje potrebe s potrebami drugih psov in lajša medsebojne odnose v pasjem krdelu. Miroljubna in družabna je tudi z majhnimi kužki, zato lahko sobiva tudi z njimi.

 

Rada hodi na sprehode, še posebej uživa v naravi, kjer se mirno predaja vohljanju, opazovanju, počitku v sveži in dišeči travi, na soncu in v družbi s človeškimi prijatelji.

 

Na sprehodih je umirjena in lepo vodljiva, zato se je užitek sprehajati z njo ... kjerkoli in kadarkoli.

 

Obožuje potovanja in vožnjo z avtomobilom.

 

Prevoz v Slovenijo možen konec februarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica ZEENY
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-10-e1674546865446
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-16
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-14
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-4
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-15
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-2-e1673017242749
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-13
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-6
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-12
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-5
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-8
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-3
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-7
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-9
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-1
Zeeny-adozione-levrieri-greyhound-11
bottom of page