top of page

 

PERSIA

 

Pasma: lurcher saluki

Spol: samička

Barva: bela in krem

Višina: 62 cm
Datum rojstva: april 2022

persia_grey 5.webp

Persia je očarljiva salukica, elegantna v gibanju ter prijazna in senzibilna po značaju.

 

Njena občutljiva prijaznost, združena s skromno, a ne zavrto, naravo sta lastnosti, ki nas presenetita že ob prvem srečanju in pustita neizbrisen pečat v našem spominu.

 

Zdi se, da je zelo uravnotežena lurcherka, umirjena in zelo premišljena. Od nje vejeta mir in spokojnost.

 

Emma, ​​voditeljica zavetišča Galway SPCA, jo opisuje kot čvrsto, samozavestno, zelo, zelo prijazno, spoštljivo dekle, pripravljeno slediti in prisluhniti izbranemu človeku.

 

Pri prvem srečanju z ljudmi pristopi vljudno, čeprav ne ve, kaj lahko od njih pričakuje. Zelo je odprta za srečanja; k ljudem pristopa z občutljivim zaupanjem in s skrbnim presojanjem, ali je pri njih zaželena ali ne.

 

Ko pridobite njeno zaupanje, postane do vas zelo ljubeča in sodelujoča.

 

Do otrok je potrpežljiva in nežna, skoraj materinska.

Dobro ve, kako prilagoditi svoje vedenje glede na obnašanje človeka pred seboj; tako skupaj lažje ustvarita vzdušje, ki je najprimernejše in najlažje za oba.

Na sprehodu hodi uravnoteženo, vodniku sledi brez vlečenja in ne kaže plenilskega nagona. Pozorna je na dogajanje okoli sebe, zanima jo, vendar zna svoje vedenje umetelno prilagajati situaciji. Ima dobro samokontrolo.

 

Je radovedna in raziskujoča. Rada hodi na sprehode, saj ima takrat možnost raziskovati in uživati ​​v pokrajini.

 

Z drugimi psi vzdržuje primeren odnos; ne zanima je frfravi tek drugih hrtov, rada pa sprejme povabilo k igri samo enega psa. Takoj se med njima vzpostavi umirjen ali harmoničen odnos, pa tudi skrb za medsebojno »uglasitev«.

 

Pri skupinskem druženju jo drugi psi sprejemajo kot vir stabilnosti zaradi njene trdnosti, mirnosti ter spoštljivega in spravljivega odnosa do vseh psov. Sposobna je sobivanja z majhnimi kužki.

 

Lahko živi kot pasja edinka ali z več psi.

 

Dobro se bo znašla tudi v mestnem okolju.

 

Njena zgodba. Persia je prestrašena tekala po ulicah Galwaya z zlomljeno sprednjo nogo. Potrebovali so cele štiri dni, da so jo ujeli. Zelo jo je bolelo, vseeno pa je bežala pred zasledovalci, polna adrenalina, prestrašena in zmedena. Zaradi strahu pred ljudmi je ignorirala grozne bolečine, vedela je samo, da mora teči …

 

Četrti dan se je povsem izčrpana in v nepredstavljivih mukah zgrudila na ulici … in končno so jo lahko ujeli. Odpeljali so jo v »pound«; ležala je na hladnih tleh z zlomljeno nogo, dokler ni pridrvela Emma in jo odpeljala na varno. (Poklicali so jo dobri ljudje in jo obvestili, da se v »poundu« nahaja poškodovana hrtica; usmrtili bi jo v nekaj dneh, če ne bi nihče vprašal zanjo.) Na bližnji kliniki so jo operirali in ponovno postavili na noge. Tačka se je popolnoma zacelila in psička nima nobenih težav z gibljivostjo noge.

 

Več o njenem reševanju si lahko preberete tukaj.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

lurcherka saluki PERSIA
persia_grey_08
irl00216_copertina
persia_grey_10
persia_grey_09
persia_grey_05
persia_grey_06
persia_grey_04
persia_grey_07
persia_grey_02
persia_grey_01
persia_grey_03
bottom of page