top of page

 

Zbiranje donacij za mladička SAVO

 

(poletje 2024)
»Se me še spomnite?! Seamus sem, z Irske prihajam, po novem pa mi je ime Sava. Moja Ana pravi, da sem luštkan, priden in še vedno majhen kuža, čeprav sem videti že velik. No, vsaj moje noge rastejo kot goba po dežju. Zadnje čase mi gre že vse na živce, kar naprej sem pri dohtarjih. Vsi gledajo mojo nogico, jaz pa pravim: »Ja, no, taka je že od malega! Pač en velik prstek imam zadaj!« Vsi okoli mene so zaskrbljeni in pravijo, da sta pred mano dve veliki operaciji. S prvo naj bi mi odrezali predolgo kost, z drugo pa zatrdili sklep … Ana je žalostna, ker je zanjo strošek previsok, prvo operacijo pa morajo opraviti zelo hitro, še ko rastem … Nama z Ano lahko pomagate? Rad vidim, da je moja punca vesela, jaz pa bi rad končno tekel … tako kot teče reka Sava.«

Sava je osemmesečni mladiček, ki je v Slovenijo prispel konec januarja. Že od rojstva ima deformirano levo sprednjo tačko. Sprva se je videl le dodatni peti prstek, ki je bil tako težak, da je fantek padal na smrček pri vsakem koraku. A kosti so se jačale in bilo je obdobje, ko je Sava (takrat še Seamus) že precej neobremenjeno hodil. In prognoze so bile dobre ... V zadnjih dveh mesecih pa so se njegove noge raztegnile in na dan spet prihajajo nekdanje težave. Po napovedih več ortopedov ga čaka zahtevna operacija zatrditve sklepa, ki jo bodo opravili ob koncu rasti.

Predvidena cena operacije se bo gibala okoli tri tisoč evrov, kar je za našo posvojiteljico Ano prehud zalogaj, zato si ji želimo pomagati.

Prostovoljne prispevke zbiramo na našem računu:

Ime: Društvo S hrti za hrte Slovenija

Naslov: Pot na Poljane 6a, 6230 Postojna

Številka transakcijskega računa/IBAN: SI56 6100 0001 1791 861 (Delavska hranilnica Maribor)

SWIFT (BIC): HDELSI22

Namen nakazila: Za SAVO

Hvala! 💖💖


S HRTI se zavzemamo ZA HRTE
Sava.jpg
Sava 1 (2).jpg
Sava 3 (3).jpg
Sava 8.jpg
Sava 9.jpg
Prstek odveč in predolga kost
Sava rentgen
bottom of page