PADUA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 65 cm
Datum rojstva: 15. november 2018

Padua-6.webp

Padua, Genoa in Parma, imenovane po starodavnih italijanskih mestih Padova, Genova in Parma, so sestre (četrta, Bafta, je že posvojena v Italiji). Vse štiri so bile rešene pred dahom smrti, saj jih je njihov lastnik zapustil, ker je presodil, da so nepotreben izmeček. 

 

Greyhoundi, ki se znajdejo v »poundih«, so usmrčeni v 24 urah: to je v resnici obsodba na smrt s takojšnjo izvršitvijo. Ko jih je Emma, voditeljica zavetišča Galway SPCA, našla, so bile vse štiri izjemno prestrašene, v stanju globokega stresa. Po prihodu v zavetišče so potrebovale teden dni, da so se znebile stresa in premagale šok. Niso želele biti v zavetišču, niti ločene druga od druge, kot bi jih bilo strah, da bodo ostale tam zapuščene in se jim bo zgodilo kaj hudega. Tulile so, vidno prestrašene in več dni niso jedle. Nato so se počasi in po malem zavedle, da so zdaj na varnem in rešene, da si lahko dokončno oddahnejo in da je njihovo življenje ubralo popolnoma novo in nepričakovano lepo pot! Naša tri dekleta zdaj v zavetišču odkrivajo in okušajo življenje ljubljenega in spoštovanega bitja, so zelo zadovoljne in ne morejo dočakati trenutka, ko bodo našle svojo družino za vedno.

 

Padova je »brbotajoča« in živahna gospodična, ljubeča in družabna. Zdaj, ko lahko končno uživa v življenju, gre novim izkušnjam naproti z navdušenjem, zavedajoč se, da ji še pred kratkim to ni bilo dovoljeno. Zdaj pa jih lahko užije v polnosti in to iz dneva v dan: jutranje razvajanje in sprehod z drugimi pasjimi prijatelji iz zavetišča, mehek in dišeč brlog, dobra hrana, poležavanje na soncu, zleknjena na trati.

 

Je vesela, premišljena gospodična; zlahka najde in ohrani svoj mir. Pripravljena je na nove izkušnje in zmožna prilagoditi različnemu okolju in različnim okoliščinam. V novih situacijah, v neznanem okolju in pri neznancih ne kaže stresa, strahu ali tesnobe. Radovedno in z dobro voljo sprejme povabilo k dejavnostim. Rada ima stik s človekom in božanje.

V družbi otrok se počuti dobro, je umirjena in potrpežljiva. Izkušnje z njimi so ji všeč, prav tako to, da jo razvajajo.

 

Vodena na povodcu se vede radovedno in s pozorno intuicijo spremlja okoliščine, v katerih se znajde. Obenem ohranja odprt in dejaven stik z vodnikom, išče njegov pogled in sodelovanje z njim, hodi urejeno in mirno. Ob srečanju z drugimi psi sta njeno vedenje in drža primerni: ne otrpne, stiku se ne izogne in ne vleče k drugim psom. Osredotoča se na vodnika.

 

S psi je družabna; že pri prvem stiku se primerno približa drugim psom, pa tudi sicer ima pri srečanjih dober samonadzor. Lahko rečemo, da obvlada pasji bonton. Sobiva lahko tudi z manjšimi psi, saj je tudi do njih vljudna.

 

Rada se vozi v avtomobilu. Živi lahko kot edini hišni ljubljenec ali v družbi drugih psov.

Že v začasnem skrbništvu.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica PADUA
Padua-adozione-levrieri-greyhound-5-scaled
Padua-adozione-levrieri-greyhound-11
Padua-adozione-levrieri-greyhound-8
Padua-adozione-levrieri-greyhound-14-scaled
Padua-adozione-levrieri-greyhound-13-scaled-e1658926461405
Padua-adozione-levrieri-greyhound-9
Padua-adozione-levrieri-greyhound-7-scaled
Padua-adozione-levrieri-greyhound-10
Padua-adozione-levrieri-greyhound-2-scaled
Padua-adozione-levrieri-greyhound-4
Padua-adozione-levrieri-greyhound-6
Padua-adozione-levrieri-greyhound-3
Padua-adozione-levrieri-greyhound-12
Padua-adozione-levrieri-greyhound-1-scaled