LELIA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 65 cm
Datum rojstva: 9. oktober 2020

Lelia1.webp

Lelia je v Italijo prispela v soboto, 9. julija, in je zdaj pri začasni družini, kjer pridobiva veliko pozitivnih izkušenj z ljudmi, drugimi psi in okolico.

 

Takoj po prihodu v nov dom se je izkazala za popolno družinsko deklico; je občutljiva, nežna, inteligentna, s kančkom sočutja; njen izraz vedno krasi nasmeh. Takoj se je naučila hoditi po stopnicah, zdaj pa že uživa v vzpenjanju in spuščanju po njih brez težav. Osvojila je rutino obrokov, sprehodov, počitka, spanja in aktivnosti in hišnega reda, saj venomer budno opazuje dve družinski hrtici in ju posnema. Že na samem začetku je pokazala, da v družbi drugih psov z lahkoto prenaša ure samote; zna ostati mirna in ne kaže dolgočasnega ali neprijetnega vedenja.

 

V odnosu do ljudi je samozavestna, odprta za srečanja in interakcijo. Novim ljudem se predstavi z ljubečo nežnostjo. Želi si ljubezni, pozornosti, božanja in druženja z ljudmi. Najraje ima ljubeče, prijazne in razumevajoče ljudi. V njih se popolnoma zaljubi!

 

V pristopanju k ljudem in komuniciranju je vljudna in pozorna na to, da jo spoštujejo. Na splošno se trudi za prijetno vzdušje in sodelovanje. Nikakor ni vsiljiva. Rada je vključena v dejavnosti, zato vedno najde način, kako bi se približala ljudem. Je pozorna opazovalka in bistra učenka.

 

Pri izbranih ljudeh išče kompetentnega in pozitivnega vodnika, ki jo zna usmerjati in pomiriti, ko je to potrebno, npr. ob glasnih zvokih in nenadnih, nenavadnih kretnjah neznanih ljudi. Hvaležna je, ko vključi v dogajanje v hiši, kot so lenarjenje na kavču, cartanje in gledanje televizije.

Je oboževalka copat; vzame jih in odnese v svoj 'dom', kjer jih skrbno hrani. Ne grize jih, le zbira jih in nosi s seboj.

 

Vendar naj vas sladek obraz te deklice ne zavede; v kuhinji se lahko v hipu spremeni v zelo spretnega tatu, ki deluje hitro in zelo tiho. Sočne jedi izginjajo mimogrede! Kuharju največje pohvale, seveda! Dejstvo je, da so hrti v tem izredni mojstri! In Leila nikakor ni izjema.

 

Čudovito plat črne lepotičke je, da zna biti diskretna družba, ko je to potrebno, in zabavna prijateljica, ko je čas za skupno druženje in igro.

 

Do drugih psov se vede primerno in družabno. Dobro se razume z vsemi pasmami psov. Živi lahko tudi z majhnimi psi, jo pa znajo majhni, dlakavi, hitri in glasni kužki pri tekanju v varno ograjenem prostoru nervirati, zato bolje, da se teka skupaj z njimi.

 

Sprehod s prijetno Lelio je v zavetišču Star Rescue vsem v pravi užitek.

 

Rada potuje in se vozi z avtomobilom.

 

Mucke jo vznemirjajo, vendar je na povodcu glede njih zgledno vodljiva.

Že v začasnem skrbništvu.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica LELIA
DSC_1730-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound3-1-e1655312746397
DSC_1743-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound8-e1655312565433
DSC_1739-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound2-1
DSC_1734-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound5-1
DSC_1736-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound1-1
DSC_1737-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound7
DSC_1732-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound4-1
DSC_1731-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound3
DSC_1726-scaled
Lelia-adozione-levriero-greyhound1-e1655112472688
Lelia-adozione-levriero-greyhound4
Lelia-adozione-levriero-greyhound2
Lelia-adozione-levriero-greyhound5