IVY

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna in bela

Višina: 69 cm
Datum rojstva: december 2014

ivy-4.jpeg

Ivy je dama iz preteklosti – zavita v svoj bleščeči črni plašč, ki ga zaljša s snegom poškropljeni nežni obrazek. Je prava dama, finih, elegantnih, umirjenih potez, kar je njena najbolj značilna lastnost. Elegantna, a ne odmaknjena, prefinjena, a ne ošabna, zadržana, a ne zaničljiva. Njenih sedem let je izpolnjenih samo v rodovniški evidenci, vse ostalo je lepa in čudovita Ivy, ki svojih let preprosto ne kaže.

 

Močna je, z energijo, ki jo dajejo številne preživete izkušnje, prav nič prijetne, iz bednega življenja, sestavljenega samo iz izkoriščanja in trpljenja. Toda Ivy je tudi mila in nežna, s tisto senzibilnostjo, ki je posledica dolgotrajnega prilagajanja stiskam, ki so kalile njen značaj, ne da bi ga prikrajšale za sposobnost sprejemanja in razumevanja.

 

Materinstvo, v katerega je bila prisiljena, jo je naredilo še mehkejšo in mirnejšo. Imela je dolgoletne izkušnje kot mati, kar ji je omogočilo, da je potrpežljiva in sproščena.

 

Do ljudi je samozavestna; izkazuje neverjetno sposobnost prilagajanja različnim situacijam, kar je znak prožne in stabilne narave. Svoje reakcije zna prilagoditi situaciji in sogovorniku pred seboj, pri čemer vedno ostaja ljubka in prijetna.

Zelo rada ima fizični stik z ljudmi, išče božanje in cartanje, ne da bi pri tem prekoračila mero in postala vsiljiva. Vedno ostaja v svojih pristopih nežna do ljudi, ki jih osvaja s svojo gracioznostjo.

 

Ivy si zelo želi zgraditi intenziven in globok odnos s človekom, temelječ na medsebojnem upoštevanju in doseganju skupnih ciljev. Hkrati pa rada ohranja določeno avtonomijo v reakcijah in razmišljanju, saj ji to omogoča, da zna biti sama s seboj in se zanašati na lastne sposobnosti, brez nujne stalne prisotnosti osebe, ki pa še vedno ostaja njena referenčna točka.

 

Njena materinska narava ji omogoča, da ceni družbo otrok, do katerih je zaščitniška in potrpežljiva, tako kot do kužkov. Izkušenj ji zagotovo ne manjka!

 

Vljudna in primernega vedenja je tudi z drugimi psi, ne glede na to, ali so samci ali samice, hrti ali ne. Z vsemi je v prijateljskem odnosu. V primeru konflikta je sposobna umiriti strasti; ima namreč odlične komunikacijske sposobnosti, zato svoje vedenje zlahka prilagaja psu pred seboj. Spoštuje osebni prostor in stvari drugih.

 

Tudi z majhnimi psi nima težav, zato lahko z njimi živi v domačem okolju.

 

Na sprehodu jo okolica zanima, vendar ne izgubi svoje pregovorne umirjenosti. Zlahka sledi vodniku, njegovim navodilom in ostaja v stiku z njim. Tudi tu se potrjuje njena sposobnost prilagajanja zunanjemu svetu, zato je vsak izhod z njo prav poseben užitek.

 

Rada potuje in se vozi z avtomobilom. Navajena je živeti v mestu in obiskovati različne kraje.

 

Ivy je hrtji dragulj – modra, močna, uravnotežena dama, a hkrati občutljiva in nežna. Prav posebna izkušnja se bo spoznati z njo, razkriti vse njene skrivnosti in uvideti, koliko odtenkov ima lahko njena narava v resnici in kako izpolnjujoče in bogato je lahko življenje s hrtjo damo.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku novembra 2022.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Dama Ivy
greyhoundica IVY
ivy-adozione-levrieri-greyhound-4
ivy-adozione-levrieri-greyhound-3
ivy-adozione-levrieri-greyhound-2
ivy-adozione-levrieri-greyhound-1