PATRICIA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: bela in tigrasta

Višina: 67 cm
Datum rojstva: 9. februar 2019

Patricia-adozione-levrieri-greyhound-1.jpg

Patricia je sončna, uravnotežena hrtja dama z zelo prijetno mešanico uglajenosti, radoživosti in premišljenosti.

 

Izkoriščali so jo kot hitrostno tekačico, nato pa sta jo njen lastnik in trener zaradi njenega lepega značaja in hitrosti nameravala obdržati še za razplod. Vendar deklica ni in ni »hotela« biti breja, zato sta jo kmalu zavrgla in odpeljala v »pound«, kjer bi jo še istega dne usmrtili.

 

Na srečo ima zavetišče Star Rescue v »poundu« svoje obveščevalce. Takoj, ko so izvedeli zanjo, so pritekli in jo odkupili. Tako so ji tik pred zdajci rešili smrti.

 

Patty je trdna psička, z lastnimi življenjskimi izkušnjami in močnim samozavedanjem. Vajena je služiti ljudem, vseeno pa je obdržala sposobnost razumevanja dogajanja okoli sebe, presojanja, kaj je dobro zanjo in čemu se je bolj izogniti. Zato zlahka pokaže tudi svojo veselo, igrivo in samozavestno plat, ko ji to življenje in okoliščine dovoljujejo.

 

Je odlična opazovalka – zelo pozorna na dogajanje, inteligentna in čuječa. Hitro se uči in se vedno poskuša približati človeku, ki je do nje prijazen, vesel in primeren za druženje. Tako je ljubka in sončna, tudi zabavna, da je ob njej težko ostati ravnodušen.

Trenutno živi pri začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem in se navaja na življenje v urbanem svetu. S svojo prijazno, sončno in zabavno naturo je hitro osvojila srca članov celotne družine. Naučila se je pravil domačega življenja, spoštuje njihove navade in rituale. Je sobno čista; ko mora na potrebo, to jasno pokaže in prosi za izhod. Všeč ji je, da ima sprehod vedno ob določenem času. V mestnem okolju se giblje radovedno in sproščeno.

 

Dobro prenaša osamljenost, saj se zna lepo zamotiti, poleg tega pa tudi ceni trenutke, ko ima mir.

 

Ljudi zelo rada spoznava; do njih pristopa prijazno, samozavestno in vljudno, zato je vedno deležna naklonjenosti. Šele sedaj odkriva, kako je, ko se je nežno dotikajo, skrbijo zanjo in so do nje vedno prijazni. Do zdaj je bila to zanjo povsem neznana izkušnja. Pri trenerju je občutila le prisilo, z njo so se ukvarjali le med treningi in tekmovanji, drugače pa je samevala v kletki.

 

Zato se sedaj tako zelo rada stiska in boža. Zapre očke in zamaknjeno uživa.

 

Z otroki je potrpežljiva in nežna.

 

Seveda rada tudi teče in se igra z žogo; zelo je motivirana za hrano oz. prav požrešna.

 

Že ob najavi sprehoda je vsa vesela in nasmejana; komaj čaka, da ji nataknejo ovratnico in povodec. Lahko živi tudi v mestnem okolju, saj ga ne mestni hrup ne moti.

 

Z drugimi psi je dobro vodljiva in primernega vedenja. Dobro bere komunikacijske signale in prepozna potrebe, način komuniciranja in čustvena stanja drugih psov. Z majhnimi kužki je nežna in vljudna, zato menimo, da lahko živi tudi z njimi. Trenutno tudi živi z enim.

 

Dobro pa se bo znašla tudi kot pasja edinka.

 

Na povodcu je zelo lepo vodljiva, sproščena in z dobro samokontrolo. Pri srečanjih s psi se prepušča vodenju in zaščiti človeka. Z njo se je zato vedno prijetno sprehajati.

 

Rada potuje in se vozi z avtomobilom.

Prevoz v Slovenijo možen v sredini januarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica PATRICIA
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-17
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-18
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-1
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-15
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-10
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-2
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-14
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-3
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-13
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-5
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-12
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-11
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-6
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-9
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-16
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-4
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-8
Patricia-adozione-levrieri-greyhound-7-e1667497446862