GREG

 

Pasma: lurcher (saluki)

Spol: samček

Barva: rjava

Višina: 67 cm
Datum rojstva: februar 2020

Greg-5.jpg

Greg je ljubek in vljuden kraljevič. Rešili so ga, ko je bil še mladiček, zapustili pa so ga popotni Romi, ki so menili, da ne bo dober lovec.

 

Bil je »kepica« nežnosti, vsa tresoča in prestrašena, ko so ga prostovoljci zavetišča Limerick Animal Welfare odpeljali s seboj, a si je po prihodu v zavetišče hitro opomogel. Končno se je počutil na varnem in lahko je užival življenje, kot pritiče mladičku. Kmalu ga je posvojila irska družina, vendar ga je septembra vrnila v zavetišče zaradi hudih zdravstvenih težav v družini, kar jim je onemogočilo, da bi dobro skrbeli zanj.

 

Vajen je življenja v hiši in se je v obdobju, ko je bival z družino, pokazal kot vzgojeno malo bitje. Pohištva ni uničeval, popolnoma se je navadil sobne higiene in vsakodnevnih sprehodov.

 

Je uravnotežen mladenič, mirne in premišljene narave, zmožen prilagajati svoje ravnanje okoliščinam in sogovorniku, znova najti ali ohraniti mirno kri, ko je to potrebno, ter preprosto pomagati uravnavati dogajanje okoli sebe.

 

Rad sprejema ljubkovanje, zlasti, če ga je deležen od ljudi, ki so nežni in čuteči. Z ljudmi je zaupljiv in ljubeč – nežen pes, ki bi se ure in ure pustil božati.

 

Otrok ga ni strah, v njihovi bližini ni vznemirjen. Prav nasprotno, prijateljski je in zelo potrpežljiv. Z njimi je vajen živeti.

 

Kaže, da ima Greg odlične socialne spretnosti. Pri približevanju drugim psom in pri stikih z njimi je vljuden, njegova bližina jih pomirja. Zato zlasti negotovi psi iščejo njegovo bližino in družbo.

Njegov harmoničen odnos do psov prihaja do izraza tudi na sprehodih. Približuje se jim primerno, sproščeno in mirno; dobro se razume s samci in samicami. Na povodcu je vljuden tudi pri srečanjih z manjšimi psi, zato lahko sobiva tudi z njimi.

 

Pri irski družini je živel tudi z muco, zato je do njih miroljuben, saj jih prepoznava kot socialne partnerje. Ob primernem začetnem uvajanju bo tako lahko živel z domačo muco.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku marca 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Greg
lurcher GREG
Greg-adozione-levrieri-greyhound-1-e1666256196912
Greg-adozione-levrieri-greyhound-13
Greg-adozione-levrieri-greyhound-5
Greg-adozione-levrieri-greyhound-12
Greg-adozione-levrieri-greyhound-4
Greg-adozione-levrieri-greyhound-11
Greg-adozione-levrieri-greyhound-10
Greg-adozione-levrieri-greyhound-3
Greg-adozione-levrieri-greyhound-9
Greg-adozione-levrieri-greyhound-7
Greg-adozione-levrieri-greyhound-2
Greg-adozione-levrieri-greyhound-8
Greg-adozione-levrieri-greyhound-6