top of page

 

DOLCE

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 67 cm
Datum rojstva: 20. februar 2015

Dolce-adozione-levrieri-greyhound-3.jpg

»Dobrodošla, ljubica! Z današnjim dnem se začenja tvoje novo življenje ... življenje, polno spoštovanja, v katerem boš lahko preprosto to, kar si, lahko boš raziskovala, odkrivala sebe in svet, ... kadarkoli in kjerkoli boš želela!" S temi besedami in s pogledom, polnim veselja in spoštovanja, je Emma (ravnateljica zavetišča Galway SPCA) sprejela Tereso (to je bilo njeno tekmovalno ime) in ji takoj namenila drugo ime za začetek njene nove življenjske poti.

 

Samo predstavljamo si lahko to izmenjavo pogledov, polnih čustev, tisti težko pričakovani trenutek, ki se je končno uresničil, zahvaljujoč dolgotrajnemu, potrpežljivemu in spretnemu prepričevanju Emme, da se ji je trener odpovedal in jo oddal v zavetišče, potem ko so jo dolga leta izkoriščali, najprej kot hitrostno tekmovalka, nato pa še za razplod.

 

Dolce je od leta 2016 do 2020 odtekla 67 dirk, pri čemer je bila desetkrat prva in dvanajstkrat druga. Nato je imela tri legla in skupno 21 mladičkov.

 

Je drobcena, dolgonoga in kompaktna deklica, ki se ne boji ničesar in nikogar. Je tipična "zrela greyhoundica", ki vzbuja spoštovanje pri vseh, ki se srečajo z njo. Takoj začutite moč, modrost, samokontrolo in vztrajnost izkušenega hrta, ki se je v težkih življenjskih razmerah naučil preživeti, hitro razumeti, kaj ljudje hočejo od njega, in poskušati to narediti čim bolje; le tako je pridobil njihovo odobravanje in morebitno pohvalo.

 

Dolce je dama, ki se zaveda sebe in svojih vrlin, je zadržana in premišljena.

Je pes, ki izreka spoštovanje vsem, a ga hkrati zahteva tudi zase, še posebej, če se želite tesno povezati z njo. Če znate pridobiti njeno zaupanje, boste imeli posebno čast odkriti, kako v njej sobivajo moč in dobrota, pogum in senzibilnost, modrost in otroška svežina.

Vedno se dobro odziva na različne situacije. Dobro modulirati svoje vznemirjene glede na sogovornike in dano situacijo. Je trdna psička, ki se odloča preudarno in z visoko stopnjo prilagodljivosti.

 

V odnosu do ljudi prevladujeta njena milina in prijaznost. Odprta je za srečanja z ljudmi, pozorno spremlja njihovo neverbalno govorico in odzive.

 

Do otrok je izrazito materinska, pri čemer s pridom uporablja svoje bogate vzgojne izkušnje.

 

V odnosu do drugih psov vzbuja spoštovanje zaradi svoje uravnotežene moči in sposobnosti samokontrole. Spoštljiva je do stvari in potreb drugih psov. Lahko živi tudi z majhnimi kužki.

 

Dobro prenaša osamljenost, zato lahko v družini živi kot pasji edinka ali z več psi.

 

Na povodcu je zelo lepo in zlahka vodljiva.

 

Lahko živi tudi v mestnem okolju. Rada se vozi z avtomobilom.

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici marca 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica DOLCE
Dolce-adozione-levrieri-greyhound-4
Gabana-adozione-levrieri-greyhound-4
Dolce-adozione-levrieri-greyhound-6
Dolce-adozione-levrieri-greyhound-5-e1705470689620
Dolce-adozione-levrieri-greyhound-1
Dolce-adozione-levrieri-greyhound-3
Dolce-adozione-levrieri-greyhound-2
bottom of page