DIAGO

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: tigrasta

Višina: 72 cm
Datum rojstva: januar 2020

Diago-1a.jpg

Diago je vitek mladenič izrazitih oči in lepega tigrastega kožuščka. Je prijaznega značaja, ki se ga ne da spregledati. Prav zaradi kombinacije elegance, prijaznosti in nežnosti je zelo hitro omrežil vse prostovoljce v zavetišču Star Rescue.

 

Mladenič pri trenerju ni izgubil iskrenega zaupanja in radovednosti nekoga, ki ima še vse življenje pred seboj in ga končno začenja živeti kot rešen, svoboden in spoštovan hrt. Je ljubeč, zelo ceni tudi lepo obnašanje. Je sproščen, umirjen, vljuden in dobrodušen.

 

Ljudem se približa prijazno in vljudno, pri čemer vedno pazi na to, da je dobrodošel. Nežno išče pozornost in če naleti na človeka, ki ga je pripravljen božati, zažari od veselja in oživi od navdušenja. Nagajivo ga podrgne s smrčkom, se nasloni na njegove noge in mu z zgovornim pogledom pove, da ceni njegovo pozornost in da bi jo rad vedno znova prejemal.

 

Nenehno  išče stik z ljudmi. Rad ima namreč vse ljudi, vključno z otroki in najstniki. Z njimi je potrpežljiv in rahločuten kot starejši brat, s katerim preživljajo lepe trenutke in lepa doživetja.

 

Zaradi njegove rahločutnosti in naravne pripadnosti ljudem predvidevamo, da se bo s svojim izbranim človekom tesno povezal in z njim razvil globok odnos.

Tudi v odnosu z drugimi psi je vljuden in družaben. Prijazen je s psi drugih pasem, prav tako z majhnimi kužki, zato menimo, da lahko živi tudi z njimi. Dobro pa se bo znašel tudi kot edini pes v družini.

Zelo dobro hodi na povodcu: ne vleče, ne kaže izzivalnega vedenja do drugih psov, niti ni tesnoben. Skratka, prijeten za skupne sprehode.

 

Prevoz v Slovenijo možen v sredini januarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound DIAGO
Diago-adozione-levrieri-greyhound-1
Diago-adozione-levrieri-greyhound-7
Diago-adozione-levrieri-greyhound-5
Diago-adozione-levrieri-greyhound-4
Diago-adozione-levrieri-greyhound-6-e1666885268703
Diago-adozione-levrieri-greyhound-2
Diago-adozione-levrieri-greyhound-3