top of page

 

ROSE

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: tigrasta

Višina: 65 cm
Datum rojstav: 4. maj 2022

rose_11.webp

Rose je kot pomladna vrtnica, ki vas nežno, a hkrati živahno ovije v blišč novih barv, vonjav in čustev, ki spremljajo prebujajočo se naravo.

 

Res je prava vrtnica ... drobna, graciozna in elegantna, ki se življenja loteva z upanjem. V zavetišču Deel Animal Rescue so jo opisali kot "veselo in družabno dekle".

 

Videti je uravnotežena, sproščena in ljubeča. Ima odprt in samozavesten značaj, zato stremi v človeško družbo; tudi do tujcev je lepo zaupljiva, ne boji se jih, zato brez težav pristopa k ljudem.

 

Vse novosti – ljudi, pse in situacije – sprejema z radovednostjo in dobro voljo.

 

Bližina ljudi jo oplaja; zelo rada je v njihovi bližini, sploh če jo znajo aktivno vključiti v svoje dejavnosti. Tako se ji zdi, da je del tropa, sprejeta in ljubljena. Ko jo pokličete k sebi, ji namenite ljubečo pozornost ali jo vključite v dogajanje, pride k vam z živahnim repkom in nasmejanim obrazkom, kot da vas sprašuje: "No, kaj bomo zdaj?!"

 

Rada se boža in masira. Takrat skoraj pade v trans, uživa, sploh če ji namenite počohce za ušeski in nad repom.

 

Otroci jo privlačijo, do njih je zelo naklonjena in prijazna.

 

Rada teče, še posebej na velikih, varno ograjenih prostorih, kjer lahko svojo kinetično veščino izrazi na igriv in spontan način. Če ji pri tem družbo delajo drugi psi, hrti ali drugi, bolj počasni, pa je sploh zelo navdušena.

Po prihodu v zavetišče je odkrila umetnost zabave med igro; hitro je postala velika navdušenka! Ne rabi veliko, da se zabava sama ali v družbi, možnosti so neomajne: raziskovanje novega okolja, vohanje z nosom in očmi, igra s pliškoti, potepanje po poljih itd.

 

Rose je do drugih psov sproščena in dovzetna za srečanja; dobro se razume tako s samci kot samicami različnih pasem. Vse rada vključi v svojo igro. Prijazna in primernega vedenja je tudi do majhnih kužkov, zato menimo, da lahko živi tudi z njimi.

 

Sicer pa se bo dobro znašla tudi kot pasja edinka.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Sprehod
Uživa v naravi
greyhoundica ROSE
rose_grey_adozione_09
rose_grey_adozione_11
rose_grey_adozione_18
rose_grey_adozione_17
rose_grey_02
rose_grey_adozione_16
rose_grey_01
rose_grey_adozione_15
rose_grey_adozione_13
rose_grey_adozione_14
rose_grey_04
rose_grey_adozione_12
rose_grey_adozione_10
rose_grey_03
rose_grey_adozione_07
rose_grey_adozione_08
rose_grey_adozione_06
rose_grey_adozione_05
bottom of page