top of page

 

DENIM

 

Pasma: lurcher (whippet, saluki)

Spol: samička

Barva: bela in rjava

Višina: 59 cm
Datum rojstva: maj 2023

denim-12.webp

Ko prvič srečaš Denim in Linena, te preseneti njuna nežna dobrodušnost in prijaznost, kar je tako v nasprotju s strašno preteklostjo, v kateri sta bila prikrajšana prav za vse.

 

Težko se je ne vznemiriti ob popolnem zavedanju tega ozadja, ne biti žalosten, ganjen in spoštljivo začuden,  ko vidiš, koliko izjemne odpornosti in moči je v teh dveh vitkih škratkih, v salukijih, ki sta sicer miniaturnega videza, vendar tako posebnega značaja.

 

Tako Denim kot Linen sta videti zaupljiva in ljubeča, pripravljena spoznavati ljudi, ne da bi bila pri tem vsiljiva.

 

Ljudem, s katerimi se zbližata, pokažeta vse svoje nežne plati; oba cenita stik, božanje in ročno masažo. Božanju in bližini s človekom se predajata z velikim veseljem in zadovoljstvom.

 

Na sprehodih sta na začetku zaletavo navdušena nad novostmi, vendar ni potrebno veliko, da svojo vzburjenost prilagodita hoji vodnika in nadaljujeta sprehod veselo in radovedno, vendar brez prekomernega vznemirjenja. Razumeti moramo, da je zanju zdaj vse novo, do prihoda v zavetišče sta bila priklenjena na verigi, ničesar nista videla, ničesar okusila. Popolnoma nič. Vsak kotiček je zanju preprosto čudovit in zdi se, da na začetku sprehoda vzklikneta: "O, joj, koliko lepih reči: vonjav, zvokov, narave … Greva!"

 

To navdušenje, ki ga nima smisla zatreti, je tudi malo ganljivo, saj poznamo njuno žalostno zgodbo. A iz dneva v dan se postopoma spreminja, saj spoznavata, da zdaj lahko doživljata izkušnje, se učita, raziskujeta in veselita, saj nista več zaprta.

Oba imata rada družbo otrok, njihova prisotnost jima ne povzroča nelagodja; do njih imata primeren odnos.

 

Rada tečeta in se igrata.

 

Do drugih psov sta vljudna in primernega pristopa. Denim ne mara gospodovalnih in živčnih psov; pred njimi se, če le ima možnost, umakne ali vsaj jasno pokaže, da si želi miru.

 

Lahko živita v mestnem okolju.

 

Rada se vozita z avtomobilom.

 

Oba lahko živita kot pasja edinca, če le ne bosta veliko časa sama doma.

 

Družbo psov imata načeloma rada, zato ju vidimo tudi v družini z več psi.

 

Pri prvem preizkusu z mucami sta bila brezbrižna ali pa sta se zanje zanimala, vendar na miroljuben način. Čakamo še na ponovitveni preizkus.

 

Denima in njenega bratca Linena so nedavno rešili prostovoljci zavetišča Galway SPCA.

 

Sedaj sta na varnem, zahvaljujoč sreči, pa tudi potrpežljivemu delu Emme, voditeljice zavetišča, ki ji je uspelo prepričati lastnika, enega najhujših popotnikov v okolici Galwaya, da se jima je odpovedal. Živela sta v verigah v lopi, vedno zvezana, z zelo malo vode in hrane. V preteklih letih je istemu popotniku, za katerega je znano, da pse drži v grozljivih razmerah in z njimi izredno slabo ravna, odvzela že na stotine psov.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

lurcherka DENIM
denim-adozione-greyhound-15
denim-adozione-greyhound-17
denim-adozione-greyhound-1
denim-adozione-greyhound-16
denim-9
denim-adozione-greyhound-2
denim-adozione-greyhound-8
denim-adozione-greyhound-13
denim-adozione-greyhound-4
denim-adozione-greyhound-11
denim-adozione-greyhound-6
denim-adozione-greyhound-5
denim-adozione-greyhound-12
denim-adozione-greyhound-14
denim-adozione-greyhound-3
denim-8
denim-adozione-greyhound-10
denim-adozione-greyhound-9
denim-adozione-greyhound-7
bottom of page