SKYE

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: modra z belo zvezdo

Višina: 67 cm
Datum rojstva: april 2020

Sky-2a.jpg

Skye je čudovito hrtje dekle z mikavnim modrim plaščem. V začetku je rahlo sramežljiva in zadržana; njena sramežljivost izvira iz zmedenosti, da je na neznanem kraju, z neznanimi ljudmi, katerih namenov še ne pozna. Kdo so, kaj hočejo od mene, kakšne kazni si bodo izmislili?! Ta in mnoga druga vprašanja se ji motajo po glavi, ​​zato je previdna.

 

Prve dni v zavetišču Deel Animal Rescue je preživela tako, da je ležala na blazini v boksu, nepremična, ni si upala narediti niti koraka, njen pogled je bil zastrt in prestrašen. Biti zaprt v boksu ni ravno idealno življenje za nobenega psa, zanjo pa še posebej.

 

Občutljiva in tankočutna Skye v zavetišču zelo trpela, vseeno pa se je pozitivno odzivala na dotik nežne in potrpežljive roke; to ji je prinašalo vedrino in varnost. Naredila je nekaj majhnih korakov in počasi je vsaj malo razblinila zadržke, se približala prostovoljcem, sprejela telesni stik in uživala v božanju.

 

Najboljša sprememba zanjo je bila, da je 5. novembra pod okriljem zavetišča odpotovala k začasni družini, ki bo zanjo skrbela do njenega odhoda na celino. Že v borih desetih dneh se je bistveno spremenila in pokazala svojo vedro in prijazno dušo.

 

Še vedno je nekoliko zadržana – pozorno opazuje gibanje, navade, dinamiko družinskega življenja, analizira in se uči ... Nato malo po malo najde način, kako se vključiti v rutino in dinamiko, pri čemer je zelo vljudna in diskretna, vesela pa je prijaznega odziva in pozornosti človeka.

Do otrok ima poseben občutek. Spontano se je »uglasila« z otrokom v hiši in je zelo rada v njegovi družbi. Z njim je potrpežljiva in mirna.

 

Je sobno čista; jasno namreč nakaže, ko mora iti ven.

 

V stanovanju izredno dobro prilagaja svoje vedenje, vznemirjenost in počutje glede na dano situacijo, je zelo mirna pri počitku in aktivna, zabavna pri družinskih aktivnostih.

 

Svojo hrano poje mirno, šele pred kratkim pa je odkrila, da ji je tudi človeška hrana zelo všeč. Zato pričakujemo, da bo sčasoma, ko bo premagala svojo zadržanost do ljudi, postala pri izboru hrane bolj podjetna. Pojavila se bo pri mizi z vzdignjenim noskom in z zgovorno prošnjo: »Hej, je tudi kaj zame?«.

 

Pri srečanjih z drugimi psi izkazuje dobro samokontrolo in prijazno vedenje. Dobro pozna in uporablja pravila pasjega bontona. Je vljudna do majhnih kužkov, zato menimo, da lahko zaradi svoje ustrežljivosti in dobrosrčnosti živi tudi z njimi.

 

Vedno se rada odpravi na sprehod. Mirno sledi vodniku in njegovim navodilom. Trenutno živi v mestnem okolju, zato je mestni hrup ne moti. Rada hodi po ulicah, gre v trgovine, se ustavi in ​​pogleda izložbe. Je radovedna, zato rada raziskuje.

 

Ne mara pa, da se ji približujejo neznanci, še posebej, če so hitri v svojem pristopu in se je skušajo takoj dotakniti. Tako kot je sama, želi tudi od ljudi osnovno spoštovanje in vljudnost. Ob neprimernih situacijah išče zaščito svojega vodnika in je zelo hvaležna, če jo v njenem strahu razumemo in prosimo ljudi, naj se ji ne približujejo in se je ne dotikajo.

 

Med sprehodi gre občasno mimo trgovine z živalmi, kjer so razstavljeni morski prašički in zajčki. Do njih kaže zanimanje, dvigne ušeska, nekaj časa stoji in si jih ogleduje, ni pa vznemirjena. Zlahka se tudi preusmeri njeno pozornost.

 

Trenutno živi kot edini pes v družini, zato že dobro obvlada samoto, zagotovo pa bo ob sebi vesela tudi umirjenega psa, ki ji bo v začetku v veliko oporo.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku marca 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Prvič zunaj
greyhoundica SKYE
Sky-adozione-levrieri-greyhound-5
Sky-adozione-levrieri-greyhound-2
Sky-adozione-levrieri-greyhound-20
Sky-adozione-levrieri-greyhound-7-e1668008705927
Sky-adozione-levrieri-greyhound-21
Sky-adozione-levrieri-greyhound-11
Sky-adozione-levrieri-greyhound-19
Sky-adozione-levrieri-greyhound-4
Sky-adozione-levrieri-greyhound-18
Sky-adozione-levrieri-greyhound-3-e1667336217418
Sky-adozione-levrieri-greyhound-17
Sky-adozione-levrieri-greyhound-6
Sky-adozione-levrieri-greyhound-16
Sky-adozione-levrieri-greyhound-15
Sky-adozione-levrieri-greyhound-10
Sky-adozione-levrieri-greyhound-13
Sky-adozione-levrieri-greyhound-14
Sky-adozione-levrieri-greyhound-12
Sky-adozione-levrieri-greyhound-8
Sky-adozione-levrieri-greyhound-1