GENOA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 66 cm
Datum rojstva: 15. november 2018

Genoa-2.webp

Padua, Genoa in Parma, imenovane po starodavnih italijanskih mestih Padova, Genova in Parma, so sestre (četrta, Bafta, je že posvojena v Italiji). Vse štiri so bile rešene pred dahom smrti, saj jih je njihov lastnik zapustil, ker je presodil, da so nepotreben izmeček. 

 

Greyhoundi, ki se znajdejo v »poundih«, so usmrčeni v 24 urah: to je v resnici obsodba na smrt s takojšnjo izvršitvijo. Ko jih je Emma, voditeljica zavetišča Galway SPCA, našla, so bile vse štiri izjemno prestrašene, v stanju globokega stresa. Po prihodu v zavetišče so potrebovale teden dni, da so se znebile stresa in premagale šok. Niso želele biti v zavetišču, niti ločene druga od druge, kot bi jih bilo strah, da bodo ostale tam zapuščene in se jim bo zgodilo kaj hudega. Tulile so, vidno prestrašene in več dni niso jedle. Nato so se počasi in po malem zavedle, da so zdaj na varnem in rešene, da si lahko dokončno oddahnejo in da je njihovo življenje ubralo popolnoma novo in nepričakovano lepo pot! Naša tri dekleta zdaj v zavetišču odkrivajo in okušajo življenje ljubljenega in spoštovanega bitja, so zelo zadovoljne in ne morejo dočakati trenutka, ko bodo našle svojo družino za vedno.

 

Genoa se razodeva kot uravnovešena, ljubezniva in premišljena hrtja gospodična. Ne da bi se odrekla živahnosti, je njeno ravnanje sproščeno in umirjeno. Pripravljena je na nove izkušnje in zmožna prilagoditi različnemu okolju in različnim okoliščinam. V novih situacijah, v neznanem okolju in pri neznancih ne kaže stresa, strahu ali tesnobe. Pozitivno sprejme povabilo k dejavnostim in stikom. Zmožna je uravnavati vzburjenje in najti ali ohraniti mir, ko je treba.

Rada ima božanje in masiranje. Ljubeča je do človeka, ki mu zaupa. Otroci jo privlačijo. V njihovi družbi se počuti dobro, všeč so ji izkušnje z njimi, prav tako to, da jo razvajajo. Med njimi se giblje zelo potrpežljivo in nežno, zato je primerna za družine z otroki.

Vodena na povodcu se vede radovedno, obenem pa ohranja stik z vodnikom, išče njegov pogled in sodelovanje z njim. Ob srečanju z drugimi psi sta njeno vedenje in drža primerni: ne otrpne, stiku se ne izogne in ne vleče k drugim psom. Hodi urejeno in je osredotočena na vodnika. Peljati jo na sprehod je pravo veselje.

 

S psi je družabna in se že pri prvem stiku primerno približa drugim psom. Tudi sicer pri stikih z drugimi psi izraža dober samonadzor. Je lepo socializirana. Primerna je za sobivanje z manjšimi psi, saj se je pokazalo, da je tudi z njimi vljudna.

 

Rada se vozi v avtomobilu. Živi lahko kot edini hišni ljubljenec ali v družbi več psov.

 

Že v začasnem skrbništvu.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica GENOA
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-12-scaled
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-7
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-11-scaled
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-10-scaled
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-8-scaled
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-9-scaled-e1658926117830
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-6
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-3-scaled
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-5
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-4
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-1-scaled
Genoa-adozione-levrieri-greyhound-2