HERCULES

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: črna in bela

Višina: 73 cm
Datum rojstva: februar 2020

Hercules-a10.jpg

Hercules je čudoviti mali princ – dobrodušen, senzitiven in nežen. Naj vas epsko ime ne zavede, je vse prej kot epski in drzni junak. Izgleda kot bi ga vzeli iz sveta pravljic, skupaj z dobrimi palčki in vilami.

 

Temne oči, polne začudenja nad svetom, v katerem zdaj, ko je rešen, neizmerno uživa ... zaenkrat še počasi, po prstih, fantič pač še vedno ne verjame, da preprosti greyhound z Irske lahko doživi tudi to.

 

Do sedaj še ni okusil spoštljivega, empatičnega in čustvenega odnosa od ljudi, zato ne ve, kaj to je, kako deluje in kaj je treba storiti, da bi dobre ljudi zadržal za vedno. Do prihoda v zavetišče Deel Animal Rescue jih v njegovem življenju ni bilo.

 

Zato je na začetku do tujcev precej zadržan in neroden, previden, saj ne ve, kaj lahko od njih pričakuje, kakšni so njihovi nameni in kaj mora storiti, da ne bo kaznovan.

 

Zato ostaja korak zadaj in opazuje, kako se vedejo drugi psi in se uči. A če je oseba pred njim spoštljiva in empatična, se Hercules počasi sprosti, pristopi k človeku in se prepusti božanju, pri katerem od veselja kar mežika.

 

Pravzaprav je zabavno: ko se mu kdo približa – prijazno in nežno, je Hercules neroden in skoraj nebogljen – s svojimi velikimi očmi, razprtimi od začudenja, ki postopoma pridobivajo lesk, sijaj radosti in zadovoljstva. In takrat tudi nam zaplapola srce ...

Na plan privre značaj otroškega cartljivčka, ki obožuje stik in dotike... potrebuje samo čas, da se navadi na misel, da se je njegovo življenje dokončno spremenilo! Do ljudi, ki so mu blizu, je izredno ljubeč.

 

Naklonjen je ljudem, ki so prijazni in empatični. V njihovi bližini njegova razvajenost in prikupnost prav oživita. Vseeno pa predvsem išče pripadnost in navezanost na izbranega človeka. Z njim se bo globoko povezal in postal njegova zadovoljna senca.

 

Z otroki je potrpežljiv in vljuden.

 

Pod površjem pa tli hudomušen in igriv karakter, ki komaj čaka, da privre na dan v vsej svoji lepoti.

 

Do drugih psov, tako hrtov kot drugih psov, samcev in samic je vljuden in prilagodljiv. Je vedno dobre volje, ustrežljiv in spoštuje osebni prostor drugih. Miroljuben in primernega vedenja je tudi do majhnih kužkov, zato lahko živi tudi z njimi.

 

Na prostem sprva ohranja preudaren odnos. Tiho in urejeno hodi ob vodniku in se drži ob strani oz. nekoliko zadaj, kot da se mora počutiti nekoliko zaščitenega in skritega pred strašljivim svetom. Vodnikova samozavestna in sproščena drža mu je v veliko pomoč; omogoča mu, da se sprosti in uživa v sprehodu. Če je v družbi več psov, se seveda lažje in hitreje sprosti.

 

Hercules ni nikoli dirkal, ker je za tekmovanja pokazal premalo navdušenja; očitno tudi ni plenilsko naravnan, tekel bi le v svoje veselje.

 

Trenutno je pri irski začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem in bo zanj skrbela do odhoda na celino.

Prevoz v Slovenijo možen v sredini januarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound HERCULES
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-3
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-4
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-11
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-2
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-7
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-1-e1667335355581
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-9
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-5
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-8
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-6
Hercules-adozione-levrieri-greyhound-10