top of page

 

GEORGE

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: črna

Višina: 69 cm (29 kg)
Datum rojstva: 27. julij 2022

george_03.webp

George je dobrodušen in prijazen hrtji mladenič. Prvo, kar te pri njem očara, je njegova senzibilna prijaznost.

 

Že ob prvem srečanju se ponudi človeku pred seboj … čuteče in »na konicah prstkov«: posluša, opazuje, da bi ja razumel pričakovanja in čustva tistega, ki je pred njim: Da bi se lahko lažje povezala in razumela. Fantič premore res visoko čustveno inteligenco.

 

Z ljudmi je samozavesten, z vsemi – z ženskami in moškimi, s starimi in mladimi, z umirjenimi in temperamentnimi. Do otrok izkazuje prav poseben občutek. Všeč so mu, on pa njim, zato takoj najdejo skupen jezik. Otroke vidi kot prijatelje pri igri, cartanje in avanture.

 

Do poznanih ljudi ima ljubeč in vljuden odnos. Vedno lepo počaka, da pride pri njih na vrsto, in pri tem umetelno kontrolira svoja čustva.

 

Trenutno je pri irski družini, kjer je več psov, hrtov in psov drugih pasem, velikih in srednje velikih, pa tudi zelo majhnih. Od samega začetka je bil med njimi zelo lepo sprejet, saj se s svojo eleganco, umirjenostjo in sproščenostjo zna povezati z vsemi psi.

 

Hitro usvaja hišna pravila, pravzaprav se jih z lahkoto uči.

 

Iz vsega zapisanega je razbrati, da je zelo usmerjen v človeka in njegovo bližino; išče odnos in sodelovanje.

 

Na sprehodih resnično uživa. Ozira se naokoli, vohlja, označuje, radovedno opazuje … in če je slučajno priložnost za tek v varno ograjenih prostorih, je presrečen.

Pri srečanjih s psi je vedno dobre volje. Igra se z njimi in deli izkušnje. Primernega vedenja je tudi do majhnih kužkov; nikoli ne kaže pobud, ki bi vodile v napadalnost, zato lahko živi tudi z njimi.

 

Na povodcu izkazuje dobro samokontrolo in je na splošno lepo vodljiv.

 

Je varovanec zavetišča Star Rescue. Ker je nameščen pri družini, ki sodeluje z zavetiščem, je že vajen življenja v družinskem in domačem okolju ter družbe otrok in majhnih psov.

Prevoz v Slovenijo možen konec avgusta 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound GEORGE
george_grey_adozione_05
george_grey_adozione_02
george_grey_adozione_07
george_grey_adozione_03
george_grey_adozione_04
george_grey_adozione_06
george_grey_adozione_01
bottom of page