top of page

 

LADY

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 66 cm
Datum rojstva: 4. april 2014

Lady-1.jpg

Lady za seboj pušča bolečo preteklost izkoriščanja in pomanjkanja, tako kot mnogi greyhoundi, vzgojeni v dirkalnem svetu. Najprej so jo izkoriščali za hitrostne dirke, ko pa je njena telesna zmogljivost upadla in ni več mogla izpolnjevati pričakovanj svojega trenerja, so jo več let izkoriščali za razplod, saj je bila v vrhunski formi, zdrava in s pretanjenim občutkom za materinstvo. In kot bi mignil, je minilo skoraj osem let – brez spoštovanja, ustrezne skrbi in predane roke. Ko so se odločili, da je prestara tudi za legla, so jo odpeljali v »pound«, kjer bi jo v nekaj dneh usmrtili – iz ekonomskih razlogov.

 

Po zaslugi vseh, ki se na Irskem borijo proti izkoriščevalski tekmovalni industriji, in zavetišča Star Rescue so psičko rešili gotove smrti in zanjo rezervirali prostor v kombiju Pet Levrieri, ki bo hrtico s prvim prevozom odpeljal novemu življenju naproti.

 

Lady je ljubka in umirjena hrtja dama, močna in hkrati senzibilna. V vseh letih omejitev in pomanjkanja ji je uspelo ohraniti notranje ravnovesje in mentalno bistrost, ki sta ji v nehumanih razmerah omogočila, da je do ljudi ohranila samozavesten in ljubeč pristop. Takoj namreč opazimo njeno neverjetno sposobnost, da iz vsakdana posrka vse dobro, kar ji življenje ponuja, in v tem uživa.

 

Svojim mladičkom je bila kompetentna in skrbna mati.

 

Karakterno je umirjena, uravnotežena in preudarna. Svojo vznemirjenost umetelno prilagaja situacijam in sobesednikom.

 

Ob srečevanjih z ljudmi in v njihovi bližini je vesela in zadovoljna. Obožuje božanje, če ga le prejema od  senzibilnih in nežnih ljudi.

Njena izkušnja matere se potrjuje tudi v odnosu do človeških "mladičkov", do katerih je potrpežljiva, zaščitniška in rahločutna.

 

Na sprehodu je lepo vodljiva. Čeprav jo okolica zanima, na povodcu ne vleče; venomer ohranja umirjeno hojo, četudi rada vohlja in raziskuje njej še vedno neznani svet. Pravi užitek jo je voditi na povodcu.

 

Pri srečanjih z drugimi psi je primernega vedenja in pozorna na pravila pasjega bontona. Spoštljiva je do osebnega prostora in stvari drugih. Zaradi svoje sproščenosti in umirjenosti je v skupinski dinamiki pomirjujoč faktor pi sporih in nesoglasjih. Živi lahko tudi z majhnimi kužki, saj je tudi do njih prijazna in prilagodljiva.

 

Rada potuje z avtomobilom, odkriva nove kraje in prijetna doživetja.

 

V novem domu bo lahko živela kot pasja edinka ali v družbi več psov.

Prevoz v Slovenijo možen konec aprila 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Novo življenje
greyhoundica LADY
Lady-adozione-levrieri-greyhound-4
Lady-adozione-levrieri-greyhound-12
Lady-adozione-levrieri-greyhound-9
Lady-adozione-levrieri-greyhound-2
Lady-adozione-levrieri-greyhound-3
Lady-adozione-levrieri-greyhound-11
Lady-adozione-levrieri-greyhound-10
Lady-adozione-levrieri-greyhound-7
Lady-adozione-levrieri-greyhound-5
Lady-adozione-levrieri-greyhound-8-e1677959806170
Lady-adozione-levrieri-greyhound-6
Lady-adozione-levrieri-greyhound-1
bottom of page