top of page

 

BIDDY

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 62 cm
Datum rojstva: 18. november 2022

biddy_10.webp

Biddy prihaja iz krutega in strogo nadzorovanega sveta tekaške industrije, kjer je na srečo odtekla le nekaj dirk. Ker je bila premajhna in premalo tekmovalna, so jo hitro zavrgli. Če bi še nekaj časa tekmovala, bi bilo njeno življenje usodno zapečateno, tako pa so ji prav te lastnosti, zaradi katerih lastnikom ni več ustrezala, prinesle največjo srečo, saj so jo prostovoljci irskega zavetišča Limerick Animal Welfare pravočasno rešili in odpeljali na varno.

 

Biddy je senzibilna, skromna in nežna hrtja dama. Je nekoliko manjša greyhoundica, polna miline.

 

Do tujcev je v začetku lahko nekoliko zadržana in previdna, vendar ne traja prav dolgo, da prebije led.

 

Človek dobi vtis, da je bolj kot zadržana, pravzaprav izbirčna. Drži se stran od ljudi, ki jih dojema kot premalo empatične oz. preveč eksplozivne in prenagljene v svojih kretnjah ali nedosledne, zato se ji zdijo nezanesljivi.

 

Ljudem, ki so sočutni in vljudni, pa se po začetni fazi opazovanja in izmenjavi prijaznosti odpre, in se jim predstavi v ljubki in ljubeči luči.

 

Biddy ves čas išče harmonijo z izbranimi ljudmi – to je zanjo zelo pomembno.

 

Nadvse pazi, da bi bilo njeno vedenje primerno in da bi se ustrezno prilagodila človeku. Je premišljena, umirjena greyhoundica, ki v svojem obnašanju dobro uravnava različne stopnje vzburjenja.

Rada prejema božanje, vendar noče biti vsiljiva, zato ne prevzema pobude pri zahtevanju pozornosti in cartanja. A če ji ljudje kljub vsemu namenijo pozornost, še posebej, če je podarjena na prijazen način, pa deklica neizmerno uživa.

 

Biddy si želi sožitja in razumevanja in da bi bila končno videna in sprejeta. Na ljudi, ki osvojijo njeno srce, se globoko naveže; vdana jim bo do konca življenja.

 

Z otroki je potrpežljiva in nežna.

 

Všeč so ji počasni in sproščeni sprehodi; hodi mirno ob svojem vodniku, dobro sledi njegovim korakom in spreminjanju smeri.

 

Rada se srečuje z drugimi psi, ne glede na pasmo, do njih ima prijazen in primeren odnos, izkazuje dobre socialne veščine in odlično obvladuje vzburjenost.

 

Rada se vozi z avtomobilom in potuje. Primerna tudi za življenje v mestnem okolju.

 

Na povodcu je mirna in zlahka vodljiva. Je dobrodušna, sproščena in družabna do drugih psov. Ne kaže plenilskega nagona do majhnih psov, saj jih ali ignorira ali pa do njih primerno pristopa.

 

Lahko bo živela kot pasja edinka ali v družbi več psov.

 

Biddy je drobcen dragulj, ki je zaklenjen v skrinji z zakladom. Najti morate pravi ključ, da skrinjo odprete, sprejmete ta prečudovit zaklad in uživate v njegovi lepoti. To bo največja sreča za vse!

Biddy, z ljubeznijo te čakamo v Sloveniji!

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica BIDDY
biddy_grey_14
biddy_grey_02
biddy_grey_13
biddy_grey_11
biddy_grey_09
biddy_grey_03
biddy_grey_08
biddy_grey_07
biddy_grey_06
biddy_grey_05
biddy_grey_04
biddy_grey_12
biddy_grey_01
biddy_grey_10
bottom of page