CASTAÑA

 

Pasma: galgo

Spol: samička

Barva: temna tigrasta

Ocenjena starost: 5 let

Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-2-scaled.jpg

Castaña je čudovita galga s posebnim temno tigrastim kožuščkom in izklesano postavo.

 

V zavetišče BaasGalgo je prispela pred kratkim. Ko so jo prostovoljci organizacije Pet Levrieri spoznali med odpravo v Španiji, je bila prestrašena, saj ni vedela, kaj se bo z njo zgodilo. K ljudem je na začetku pristopala sramežljivo, a je po določenem času ugotovila, da je zavetišče varno zavetje, kjer roke prostovoljcev delijo počohce in ne nasilje. Castaña se postopoma uči uživati v razvajanju, vedno bolj se odpira in postaja ljubka in nežna galga.

 

Zanjo iščemo empatično družino, ki bo razumela, da psička potrebuje čas za popolno sprostitev. Ko se bo ponovno znašla v novem okolju in z ljudmi, ki jih še ne pozna, bo verjetno na začetku sramežljiva in zadržana. Je čista duša, ki je preživela pekel, sedaj pa prosi, da bi bila ljubljena in spoštovana. Nemogoče je, da se človek ne bi zaljubil vanjo.

 

Galgi imajo kljub žalostni preteklosti neverjetno sposobnost, da si opomorejo in se prilagodijo novi realnosti. Prepričani smo, da se bo tudi Castaña kmalu navadila na udobje, ki ji ga bo nudilo družinsko življenje, in pokazala legendarno moč, tako značilno za samičke galgov.

 

Na povodcu lepo hodi, razume pa se z vsemi psi. Zaradi prikupnega značaja, vljudnosti in prijaznosti je primerna tudi za družine z otroki.

Za muce ne kaže posebnega zanimanja in plenilskega nagona, zato menimo, da bo lahko živela z domačimi mucami, seveda ob pravilnem začetnem uvajanju veh na skupno življenje.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku februarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

galga CASTAÑA
Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-3-scaled-e1667989397998
Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-7-1-scaled
Castana-2
Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-6-scaled
Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-4-scaled
Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-5-scaled
Castana-3
Castana-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-1-1-scaled