HARRY (1)

 

Pasma: lurcher

(mešanček med greyhoundom in salukijem)

Spol: samček

Barva: tigrasta

Višina: 65 cm
Datum rojstva: junij 2020

Harry2-4.webp

Harryja je ekipa Pet Levrieri prvič srečala prav tisto jutro, ko sta ga v zavetišče Limerick Animal Welfare pripeljali gospe, ki sta ga našli na cesti, nedaleč od romskega naselja.

 

Bil je malo zbegan spričo neznanih ljudi: zdel se je prestrašen, pa tudi zelo lačen. Hrustavca iz njihovih rok ni vzel, a takoj, ko so ga vrgli na tla, se mu je približal in ga pojedel. Harryja so nato videli še isti večer, ko jih je prostovoljka prosila za pomoč, ker so iz kletk skrivnostno ušli trije psi. Sprehajali so se po zunanjih prostorih: šlo je za dva greyhounda in Harryja. Prva dva jim je uspelo ujeti takoj, Harry pa se jim je izmikal. Prostovoljka mu je sledila in v trenutku, ko sta se njuna pogleda ujela, ga je veselo poklicala in stekla proti njegovi kletki, on pa za njo. Ugotovili smo, da je Harry Houdini med lurcherji: z enim skokom je skočil v sosednji pesjak, kjer sta bila greyhounda, z gobcem odsunil zatič na vratih, ki ni bil popolnoma nameščen, in vsi trije so si privoščili večerni sprehod na prostem.

 

Ta genialni lurcher takoj pridobi našo simpatijo in naše občudovanje. Čeprav je prispel v zavetišče pred malo več kot tednom dni, zelo hitro napreduje in postopoma, iz dneva v dan, pridobiva več občutka varnosti in zaupanja: prilagodil se je in se odpira okolju, razkrivajoč svojo zelo zanimivo osebnost, z odlično inteligenco, značilno za lurcherje, ki so od majhnega navajeni iskati drugačne rešitve za preživetje.

 

Družini, ki ga bo posvojila, s Harryjem ne bo dolgčas, nasprotno, v njem bo našla čudovitega življenjskega sopotnika.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku novembra 2022.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Spoznajmo Harryja
lurcher HARRY
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-2
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-7
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-6
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-8-e1659125200732
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-4
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-3
Harry2-adozione-levrieri-greyhound-5