top of page

 

GINO

 

Pasma: lurcher saluki

Spol: samček

Barva: rjava

Višina: še raste
Datum rojstva: 15. november 2023

Gino-16.jpg

Gino je v Italijo prispel 20. aprila in sedaj živi pri začasni družini, ki bo zanj skrbela vse do posvojitve. Pri njih pridno nabira pomembne pozitivne izkušnje z ljudmi, psi in s svetom nasploh.

 

Je majhen fantič, a zelo pameten in vljuden. Do ljudi je samozavesten in kaže veliko željo, da bi njimi razvil čustveno in partnersko vez. Rad je obkrožen tako z odraslimi kot otroki, zaradi česar se odlično počuti v družinah, kjer so otroci.

 

V družinskem življenju se enkratno znajde in kaže odlične rezultate pri učenju pravil življenja in sobivanja v hiši. Zna se prijazno in ljubeče odzivati ​​na druge družinske člane, bodisi odrasle, otroke, druge pse ali mačke. Prav tako dobro komunicira in vzdržuje prijetno medsebojno vzdušnje.

 

Na sprehodih je odprt za srečanja in spoznavanja z ljudmi, do katerih pristopi vljudno, ne da bi silil vanje ali skakal po njih.

 

Venomer išče pozornost ljudi, vendar pri tem spoštuje ritem komunikacije, mirno počaka na vrsto in se tudi hitro umiri po vznemirjenosti pri igri, odkrivanju sveta ali drugi vrsti interakcije.

 

Gino je pameten in zelo dojemljiv za učenje, kot je na splošno značilno za kužke njegove starosti.

 

Rad gre na sprehod, saj je to zanj dogodek dneva, poln zanimivih dražljajev: vonjav, zvokov, ljudi, psov in drugih živali.

Otroci ga privlačijo, dojema jih kot družabnike pri igri, cartanju in pustolovščinah.

 

Navajen je živeti v hiši oziroma stanovanju in ima spoštljiv odnos do pohištva.

 

Zelo rad je v družbi drugih psov in se uspešno uči pravil pasjega bontona. Je pravi dobrovoljček; ima pozitiven odnos tako do hrtov kot do psov drugih pasem. Je miroljuben in prijazen do psičkov manjše rasti. Malčki se med seboj seveda dobro razumejo! 😊

 

Tudi do mačk je prijazen in jih prepoznava kot socialne partnerje. Opravili so več testov z mucami: v njihovi bližini je ostal miren in sproščen. Do muck ne kaže nobenih plenilskih namenov, zato menimo, da bo ob primernem uvajanju lahko živel z mucami.

 

Gino je bil že v irskem zavetišču zelo cartljiv in prijazen kuža krasnega značaja. Je eden od štirih mladičkov psičke Ellie – bratec Gie, Felima in Derena. Ker je odraščal v zavetišču med ljudmi in v pasji družbi, je dobro socializiran. Njegova mama Ellie se je v zavetišču izkazala kot izjemno skrbna in dobra pasja mama.

 

Nekaj časa je živel tudi pri začasni družini, vendar je dnevno obiskoval pse v zavetišču. Tako se je naučil sobivanja z ostalimi psi, se z njimi ure in ure igral ter z njimi spletel lepa prijateljstva.

 

Naučil se je že hoditi na povodcu in uporabljati oprsnico in je zelo priden psiček.

 

Gino se rad vozi z avtomobilom. Družini, ki bo mu bo lahko posvetila dovolj kvalitetnega časa in zanimive izkušnje, bo postal prečudovit življenjski sopotnik.

 

Zaradi njegove rosne mladosti ga na Irskem niso sterilizirali/kastrirali. Poseg se opravi po doseženem psihofizičnem razvoju psička na stroške lastnika.

Že v začasnem skrbništvu.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Čisto veselje
Šola
lurcher GINO
gino_foster_05-1 (Mittel)
Gino-adozione-greyhound-11
Gino-adozione-greyhound-22
Gino11
gino_foster_02-1 (Mittel)
gino_foster_06-1 (Mittel)
Gino6
Gino-adozione-greyhound-23
Gino-adozione-greyhound-20
Gino-adozione-greyhound-18
Gino-adozione-greyhound-14
gino_foster_01-1 (Mittel)
Gino-adozione-greyhound-21-e1709051743264
Gino-adozione-greyhound-12
Gino-adozione-greyhound-19
Gino-adozione-greyhound-05
Gino-adozione-greyhound-17
gino_foster_03-1 (Mittel)
Gino-adozione-greyhound-15
Gino-adozione-greyhound-02
Gino9
Gino-adozione-greyhound-13
Gino-adozione-greyhound-08
Gino-adozione-greyhound-04
gino_foster_04-1 (Mittel)
Gino-adozione-greyhound-10
Gino-7
Gino-adozione-greyhound-09
Gino7
Gino-adozione-greyhound-06
Gino-adozione-greyhound-03
Gino-adozione-greyhound-01
Gino12
Gino10
Gino-adozione-greyhound-16
Gino8
Gino5
Gino1
Gino2
Gino4
Gino3
bottom of page