top of page

DESIRÈE

 

Pasma: galgo

Spol: samička

Barva: črna

Datum rojstva: 1. junij 2021

Desiree-2.jpg

Desirèe je zelo ljubka mlada, drobna galgica, intenzivnega in globokega pogleda, v katerem še sedaj odseva njena žalostna preteklost.

 

V zavetišče Scooby Medina del Campo je prispela v sredini marca, ko so jo iz zloglasne perrere v Valladolidu rešili prostovoljci, medtem ko je vdana v usodo čakala na bridek konec.

 

Članica Pet Levrieri jo je spoznala v sredini aprila. Ob prvem pristopu jo je bilo rahlo strah; zmedla se je ob glasnih zvokih ali nenadnih gibih, a ko ji je prigovarjala s pomirjajočim tonom in jo božala, se je umirila in ji začela zaupati. Nedvomno je ta začetna previdnost posledica preteklega izkoriščanja in zlorab; brazgotine na drobcenem telesu to potrjujejo.

 

Desirèe je zelo senzibilna pri iskanju božanja in pozornosti. Oboje obožuje; od trenutka, ko v bližini  človeka pridobi samozavest, je do njega družabna, ljubka in nikoli vsiljiva. Zelo je ljubeča, nežna, zato se bo dobro vključila tudi v družino z otroki, celo najmanjšimi.

 

Na sprehodu je voljno hodila ob prostovoljki, jo mirno spremljala in ji sledila, videlo pa se je, da ji je bilo pri stopanju na zadnjo nogo zelo neprijetno (vidno je tudi na videoposnetku). Izkazalo se je, da je imela manjšo ureznino na konici prsta, ki pa se je že zacelila.

V ogradi sobiva v sožitju z vsemi psi, samci in samicami, pa tudi z manjšimi kužki. Pozitivno je opravila tudi preizkus z mucami; do njih ni pokazala znakov plenilskega vedenja, zato menimo, da bo lahko živela z družinskimi mačkami, seveda ob odgovornem začetnem uvajanju vseh na skupno življenje.

Za čudovito Desirèe si želimo predano družino, ki ji bo omogočila mirno in varno življenje v ljubezni, o kateri sanja že od malih nog.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku julija 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Sprehod
Z muckami
galga DESIRÈE
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-9
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-8
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-1
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-7
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-5
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-3
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-6
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-4
Desiree-galgo-adozione-pet-levrieri-onlus-2
bottom of page