top of page

TURBO

 

Pasma: podenco

Spol: samček

Barva: lešnikova temnega odtenka

Ocenjena starost: 2 leti

Turbo-4.jpg

Turba so pred skoraj letom dni rešili in odpeljali na varno prostovoljci zavetišča Baasgalgo. Posredovali so takoj, ko so bili opozorjeni, da sam tava po vasi v Guadalajari. 

 

Čeprav je od njegove rešitve minilo že več mesecev, nam že sam pogled v njegove oči da vedeti, koliko je v življenju že pretrpel, kljub svoji mladosti. Izraža ogromno potrebo po ljubezni in sprejemanju. 

 

Ob prvem stiku s človekom je prestrašen in nezaupljiv, se pa ta strah postopoma zmanjšuje in postaja bolj samozavesten. Ker je zelo inteligenten, se takoj, ko ugotovi, da vam lahko zaupa, spremeni v ljubečega in prijaznega vilinka. Premika se zelo energično ... zato ni naključje, da so ga poimenovali Turbo.

 

Rad ima fizični stik s svojimi spremljevalci. Bližina in opazovanje vedenja ljudi mu pomaga pri utrjevanju samozavesti.  

 

Čudoviti podenco komaj čaka, da ga sprejme ljubeča, empatična družina, ki bo v zameno dobila zvestega, hvaležnega in predanega spremljevalca.

 

Zagotovo bi bilo zanj idealno novo življenje doživljati v družbi drugih psov in po možnosti ne v mestnem okolju.

 

Turbo bo imel priložnost prispeti v Slovenijo le, če ga bo tu čakala ljubeča in potrpežljiva družina. Dajmo mu priložnost, da na novo okusi življenje, polno topline in naklonjenosti. To si resnično zasluži.

Posodobitev, 14. december 2022:

Turbo je sedaj že nekaj tednov pri začasni družini v Španiji; v tem času je ogromno napredoval. Njihova ljubezen in nežna pozornost mu zelo pomagata pri pridobivanju samozavesti in občutka varnosti. Tu pa tam se še boji ljudi, ki niso povezani z njegovo družino. Takrat zmrzne in ne beži; nelagodje pa kmalu mine. Dobro se je prilagodil družinski rutini in se lepo vključil v domače krdelo; s psi se igra in brez težav druži. Obožuje domače mačke in z njimi preživi večino časa. Je zelo ljubek, ljubeč, nenehno išče cartanje; zelo je navezan na člane družine, še posebej na mamo – tako zelo, da ji sledi povsod in spi v njeni postelji, skupaj z mačkami. Sprehodi s Turbom so umirjeni in sproščujoči, hodi počasi in si vzame čas za vohljanje in raziskovanje; pri srečanjih z drugimi psi je družaben in prilagodljiv. Je čudovit mladenič, ki potrebuje empatično družino, ki bo razumela njegov temperament in spoštovala čas, ki ga potrebuje, da se dokončno sprosti. Tako bo spoznal, da se je njegovo življenje spremenilo na bolje in da je obdobje nesreče in trpljenja za vedno pustil za sabo.

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici aprila 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Gremo na sprehod?
Kdo je večji?
Vesel kužek
Podenco TURBO
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-7
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-9
Turbo-adozione-levrieri-galgo-03
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-11
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-4-768x960
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-10
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-5
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-2
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-8
Turbo-adozione-levrieri-galgo-02
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-1-768x638
Turbo-adozione-levrieri-galgo-01
Turbo-podenco-adozione-pet-levrieri-onlus-3-768x778
bottom of page