top of page

 

KENNY

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: črna

Višina: 70 cm
Datum rojstva: 25. avgust 2018

Kenny-3.jpg

Kennyja so za dlako rešili pred usmrtitvijo v »poundu«, iz katerega so ga, skupaj z njegovo mamo Lady, še pravočasno odkupili prostovoljci zavetišča Star Rescue. Oba je v odlagališču za pse pustil njun lastnik, ko se je odločil, da mu ne prinašata več dobička. Usmrtili bi ju   v 24 urah – to je dejansko smrtna obsodba s skoraj takojšnjo usmrtitvijo.

 

Kenny je prijazen mladenič, vedno dobre volje in simpatičnega vedenja.

 

Karakterno je sproščen in odprt za različna doživetja, je vitalen in vesel kuža, ne da bi bil pri tem prekomerno razposajen ali "vzhičen". Prav nasprotno, sposoben je dobrega prilagajanja svojega vedenja, od vzburjenosti in trenutkov navdušenja za igro do popolne umirjenosti. Svoje vedenje zna umetelno prilagoditi dani situaciji. Je zelo intuitiven.

 

Do ljudi je zaupljiv; pri njih ljubeče išče oporo in bližino. Rad sodeluje z ljudmi, ne kaže nelagodja in si želi pozornosti in božanja. Družaben in sproščen je tudi to neznancev. Otrok se ne boji, niti ga ne vznemirja njihova bližina – do njih je vedno prijazen, potrpežljiv, na splošno se v njihovi družbi dobro znajde.

Rad se igra in teče, tako sam kot z drugimi psi.

 

Do psov, ne glede na pasmo, je že v prvih pristopih primernega vedenja in družaben. Živi lahko tudi z majhnimi kužki. Do njih je vljuden in prijazen.

Na sprehodih uživa in je na povodcu lepo vodljiv. Do drugih psov ne kaže izzivalnega vedenja, niti ni plašen. Med hojo je pozoren na človeka, kateremu se z lahkoto in užitkom pusti voditi.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound KENNY
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-3
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-2
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-6
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-8-e1681278463658
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-9
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-4
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-7
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-1
Kenny-adozione-levrieri-greyhound-5
bottom of page