top of page

 

AMBER

 

Pasma: lurcher whippet

Spol: samička

Barva: rjava

Višina: 58 cm
Datum rojstva: 20. december 2021

Amber-11.jpg

Amber je vajena življenja v domačem in družinskem krogu, saj je na Irskem pri začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem Limerick Animal Welfare. Takoj se je navadila na udobje domačega življenja in toplino družine, ki bo zanjo skrbela do odhoda na celino.

 

Je velika gurmanka, zato je čas hranjenja med njenimi najljubšimi trenutki v dnevni rutini. Obožuje suhe kruhke s piščancem, rižem in s pestjo ovsa. Včasih jed obogatijo s trdo kuhanim jajcem.

 

Spi na fotelju na odeji, kar sama v dnevni sobi! Ne moti je, da je sama, čeprav ceni tudi, ko jo ljudje povabijo, da spi poleg njih na postelji. Sama se ne bo vsiljevala, ne prevzema pobude, a takoj, ko povabilo pride, je vsa navdušena, kar stoka od zadovoljstva in užitka.

 

Po navadi gre v posteljo ob istem času kot ljudje (pred tem pa se rada stiska z ljudmi pred televizijo, pozimi pred pečjo). Pred spanjem prejme priboljšek v spodbudo, da gre raje ven na "stranišče", kot darilo za zadnje lulanje na vrtu pa prejme nato še pest dobrot v postelji; nato pa sladko zaspi. Rada ima ugasnjeno luč, da lažje spi, mirno spi celo noč in zjutraj rada še malo pospi.

 

Ko zjutraj vstane, takoj opozori, da mora ven, sicer pa se posveti ljubečemu in vljudnemu pozdravu s svojimi prijatelji. Včasih se nato vrne v posteljo, da še malo počiva in čaka, da se prav vsi v družini do konca prebudijo.

Sicer pa cele noči prespi brez motenj. Razen, če se slabo počuti, vendar takrat vedno opozori, da mora ven!

Nato je na vrsti prvi sprehod in okoli 8.30 do 9h prvi obrok. Trenutno je navajena na tri obroke na dan. Vendar je zelo inteligentna lurcherka, zato potrebuje res malo časa, da razume in sprejme spremembe v rutini. Hitro se prilagodi.

Spretno že obvlada stopnice.

 

Tudi oprsnice je že vajena. Zelo rada hodi na sprehode, je odlična sprehajalka. Trenutno ima en dolg sprehod na dan (približno 5 km), lahko gre pa še na daljši sprehod, če je le vreme primerno. Uživa namreč v hoji.

 

V mrazu rada vidi, da ji oblečejo plašček.

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici marca 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

lurcherka whippetka AMBER
Amber-adozione-greyhound-11
Amber-adozione-greyhound-17
Amber-adozione-greyhound-19
Amber-adozione-greyhound-18
Amber-adozione-greyhound-16
Amber-adozione-greyhound-15
Amber-adozione-greyhound-12
Amber-adozione-greyhound-14
Amber-adozione-greyhound-13
bottom of page