top of page

 

STAR

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: modra

Višina: 66 cm
Datum rojstav: 17. september 2020

star-1.webp

Star je veselo in radoživo dekle, s kvalitetami solidnega psa, ki se zaveda samega sebe in tako zlahka uravnava svoje čustvene in socialne pobude.

 

Že v prvem trenutku ugotovimo, da imamo opravka s pozitivno hrtico, ki do vsega pristopa z veliko vedrino. In takoj se vprašamo, kako sploh lahko v sebi nosi tako spokojnost, ko pa se je skotila in bila vzgajana zgolj za tekme in izkoriščanje? Kako ji to sploh uspe?! Sklepamo, da je to dar in skrivnost njene osebnostne vzdržljivosti. In tako deklica neobremenjeno na nas prenaša svoje zadovoljstvo, da je na svetu in da lahko uživa v lepotah vsakdanjega življenja.

 

Ima trdno in strukturirano osebnost z dobro zmožnostjo prilagajanja različnih situacijam, kar ji omogoča, da je njeno vedenje vedno zmerno in vljudno. Ali drugače: deklica ima dobro samokontrolo. Hkrati pa v sebi goji tudi zabavno in igrivo plat, ki smo je deležni vsak dan sobivanja z njo.

 

Lahko rečemo, da je čudovita sinteza življenjske radosti in pozitivne naravnanosti do vsega, kar jo obdaja.

 

Star se rada giblje med ljudmi, zato ji srečanja z njimi ne predstavljajo težav. Je samozavestna in zelo motivirana za vzpostavitev pozitivnih odnosov in globokega, trdnega razumevanja s svojimi izbranimi ljudmi. V družinskem okolju je pozorna na dogajanje in si prizadeva, da jo vsi sprejmejo in cenijo; rada prispeva k izgradnji in ohranjanju dobrega čustvenega vzdušja. Zelo ceni trenutke skupnega druženja, razume pa tudi, da vsak član družine potrebuje tudi osebnostno avtonomijo in neodvisnost, tudi ona sama.

Je zelo ljubeča in ceni telesni stik s človekom.

 

Do otrok je senzibilna, nežna in potrpežljiva; vajena je že živeti z njimi, zato je prikupna družabnica in izkušena partnerica. Otroci jo imajo zelo radi.

 

Že pri prvih srečanjih in druženju s psi, tudi ne hrti, je primernega in prilagodljivega vedenja. Njena vljudnost se kaže v spoštovanju osebnega prostora in stvari drugih ter v upoštevanju pravil pasjega bontona.

 

Zato lahko živi z drugimi psi, tudi majhnimi, enako dobro pa se bo znašla tudi kot pasja edinka, saj dobro prenaša samoto.

 

Na sprehodu je prava dama. V koraku se zlije z vodnikom, sledi njegovim navodilom ter je med hojo sproščena in dovzetna za nove izkušnje. Sposobna je vzpostavljanja gracioznih in prijaznih srečanj s psi.

 

Lahko živi v mestnem okolju.

 

Je idealna spremljevalka za družine z otroki.

 

Star je varovanka zavetišča Deel Animal Rescue in trenutno biva pri začasni družini, kjer se uči vseh veščin urbanega življenja.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhoundica STAR
star-grey-adozione-3
star-grey-adozione-1
star-grey-adozione-2
bottom of page