top of page

AIN

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: tigrasta

Višina: 68 cm

Ocenjena starost: 2 leti

ain_01.webp

Ain je sladek in družaben mladenič. Je eden tistih galgov, ki so se morali zgodaj naučiti vzdržljivosti. V zavetišče BaasGalgo je prispel iz perrere v Toledu, kjer je dalj časa trpel s hudo poškodbo. Nihče ga ni zdravil. Prostovoljci zavetišča so ga takoj odpeljali k veterinarju, ki je ugotovil zlom petnice. Ni znano, kako se je poškodoval: morda je bila nesreča, morda poškodba na lovu. Bolj pomembno je to, da mu ni nihče pomagal, galguero pa ga je celo nemočnega in trpečega zavrgel.

 

Ain je bil takoj operiran, na tačko so mu namestili fiksatorje za namestitev petne kosti v pravilen položaj, ki so sedaj že odstranjeni. Dolga in težka je bila pot, ki jo je ta sijajni galgo prestal oz. jo še vedno prestaja z veliko močjo in potrpežljivostjo. Da bi lahko mirno okreval, je Aina v svoje okrilje sprejela začasna družina, kjer je še vedno nastanjen. Pri njih je končno ugotovil, da vendarle niso vsi ljudje slabi; obstajajo tudi zaupanja vredni, ki mu dajejo ljubezen in spoštovanje.

 

Po mnenju veterinarja je z Ainom sedaj vse v redu, njegova tačka bo popolnoma ozdravela. Začasna družina ga opisuje kot prisrčnega mladega galga, ki obožuje stik z ljudmi, je mirne narave in se rad igra. Dobro se razume z vsemi psi, tako s samci kot s samicami. Prav tako je prijazen do ljudi, tudi tistih, ki jih srečuje med sprehodom. Ker je še mlad, predvidevamo, da bi se moral razumeti tudi z mucami, vendar na preizkus z njimi še čakamo. V domačem okolju je miren in radoveden.

 

Ta veličastni galgo je svojo žalostno zgodbo pustil za sabo, iz njega izžareva pripravljenost, da z optimizmom in veseljem gleda v prihodnost. Ni dovolil, da bi njegovo dušo zlomila hudobija nekaterih ljudi; po zaslugi tistih, ki so mu ponudili roko, je razvil zaupanje, družabnost in naklonjenost. Je galgo z veliko začetnico.

Prekrasen je v svojem tigrastem kožuščku in z očmi, iz katerih sije moč, upanje in želja po rešitvi. Ain zdaj zgolj potrebuje družino, ki ga bo z ljubeznijo in spoštovanjem sprejela v svoj dom, mu omogočila lepa doživetja ter mu izročila vso človeško toplino, ki jo tako zelo potrebuje.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku julija 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

galgo AIN
ain_galgo_06_copertina
ain_galgo_03
ain_galgo_04
ain_galgo_01
ain_galgo_02
bottom of page