LEO

 

Pasma: greyhound

Spol: samček

Barva: bela in modra

Višina: 73 cm
Datum rojstva: oktober 2020

Leo-1.jpg

Leo je eleganten in lep mladenič občutljive in rahločutne duše, malce prestrašen in preudaren do tujcev, saj se boji, da bi z njim grdo ravnali.

 

Če ste v njegovi družbi, mu sprva ponudite mirno in pomirjujočo navzočnost, ne da bi se ga hoteli dotakniti, spoštujte razdaljo in njegov osebni prostor. Kmalu bomo opazili občutljive, oklevajoče, vendar jasne znake radovednosti in želje po zaupanju v ljudi.

 

Iz teh signalov se da razbrati, da bi se zelo rad odprl življenju, eksperimentiral in se prepustil zadovoljstvu ob sodelovanju z ljudmi, vendar se jih še vedno preveč boji: Na lastni koži in z veliko bolečine je izkusil, da so lahko nezanesljivi in zlonamerni.

 

Zato se v srečanjih z ljudmi in s svetom še naprej oklepa preudarnosti in previdnosti. Je zelo občutljiv fant in kaže prefinjeno čustveno inteligenco, ki mu omogoča, da hitro zazna razpoloženje in čustveno stanje ljudi, pa naj je pomirjujoče ali ne.

 

Ko spozna novo osebo, si jo natanko ogleda, na ustrezni razdalji preuči njeno vedenje, nato pa počasi zbere pogum in se ji skuša približati, da bi preizkusil, kako zanesljiva je. Prepričati se mora, da ni nevarnosti. Človekovo vljudno, mirno in empatično samozavestno ravnanje ga pomirja in mu pomaga zmanjšati obrambni mehanizem.

 

V človeku zelo išče varnega in zaščitniškega vodnika, ki ga bo spremljal v svetu in mu zagotavljal občutek varnosti. Sprva je zato morda nekoliko zaskrbljen zaradi novosti in neznanega okolja, vendar se močno opre na človeka in se mu pusti voditi. Če tudi, da lahko računa na njegovo podporo, se sprosti. To je zelo pomembno predvsem v stresnih situacijah.

Zapomni si predhodna srečanja z ljudmi in se od njih uči. Če je imel z osebo pozitivne izkušnje, je pri naslednjih srečanjih manj obotavljiv in potrebuje manj časa, da premaga začetni strah. Moramo biti potrpežljivi, empatični in spoštljivi do časa, ki ga potrebuje, da vzpostavi bližino s človekom. To je pot, ki se jo splača ubrati, kajti ko se Leo popolnoma preda, sklene globoko vez prijateljstva in zaupanja.

 

Predvidljive situacije in rutina vsakdanjega življenja mu zelo pomagajo in ga pomirjajo. Na prostem je sprva zelo preudaren in se lahko ob nenadnih ali neznanih dražljajih iz okolja občasno prestraši ali vznemiri. V takšnih primerih ga mirna in varna prisotnost človeškega partnerja zelo pomirja. Hodi tesno ob vodniku ali rahlo zadaj, kot bi se tako počutil nekoliko zaščitenega in nevidnega. Če je zunaj na prostem v družbi drugega umirjenega in karakterno uravnoteženega psa, ga prisotnost slednjega še hitreje umiri.

 

Z ženskami je bolj sproščen kot z moškimi, čeravno spol ni tako pomemben, kot pristop osebe. Bolj kot je oseba umirjena, empatična in samozavestna, bolj se Leo počuti varnega. Pri vzpostavljanju zaupljivega odnosa mu je zelo v prid njegova radovednost.

 

Zelo je pozoren na vse, kar se dogaja okoli njega. Ne le zaradi strahu, a tudi, ker v sebi nosi veliko željo po spoznavanju in odkrivanju sveta.

 

V odnosu do drugih psov je družaben in dobrodušen ter išče stik z njimi. Ima zelo dobro razvite socialne veščine, zato je do vseh vljudnega in primernega vedenja, pa naj gre za samce ali samičke, za hrte ali druge pasme. Tudi do majhnih kužkov se primerno vede, zato lahko živi tudi z njimi.

 

Obožuje vožnjo z avtomobilom.

Leo potrebuje empatične in potrpežljive ljudi s sposobnostjo, da se prilagodijo njegovim potrebam in upoštevajo čas, ki ga potrebuje za prilagoditev na novo življenje. Mora se počutiti varnega in ljubljenega. Poskrbeti je treba za mirno in predvidljivo okolje, da ne bo prekomerno novim dražljajem, nepričakovanim dogodkom in interakcijam z ljudmi.

 

Trenutno se nahaja v zavetišču Deel Animal Rescue.

Prevoz v Slovenijo možen v sredini januarja 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

greyhound LEO
Leo-adozione-levrieri-greyhound-5
Leo-adozione-levrieri-greyhound-1
Leo-adozione-levrieri-greyhound-15
Leo-adozione-levrieri-greyhound-8-e1667682878224
Leo-adozione-levrieri-greyhound-3
Leo-adozione-levrieri-greyhound-9
Leo-adozione-levrieri-greyhound-13
Leo-adozione-levrieri-greyhound-12
Leo-adozione-levrieri-greyhound-6
Leo-adozione-levrieri-greyhound-14
Leo-adozione-levrieri-greyhound-4-e1667335678991
Leo-adozione-levrieri-greyhound-11
Leo-adozione-levrieri-greyhound-2
Leo-adozione-levrieri-greyhound-10
Leo-adozione-levrieri-greyhound-7