top of page

 

CARA

 

Pasma: greyhound

Spol: samička

Barva: črna

Višina: 67 cm
Datum rojstva: 19. avgust 2022

Cara-2.jpg

Cara je pred kratkim, skupaj s svojo mamo Croìo, prispela v zavetišče Deel Animal Rescue. Obe sta sedaj pri začasni družini, ki sodeluje z zavetiščem in bo zanju skrbela do odhoda z Irske.

 

"Končno lahko uživam življenje in zdaj me nihče ne more ustaviti!" Zdi se, kot da je Cara vzkliknila, polna veselja in življenja, takoj ko je prispela k svoji irski začasni družini in ugotovila, da je končno na varnem.

 

Cara je  vesela, vitalna, prisrčna, prijazna in zabavna mladenka.

 

Je graciozna duša, ki ljubi življenje in ga resnično rada deli z ljudmi in pasjimi prijatelji.

 

Je dama, ki ne zaupa na »prvo žogo«, ne ljudem ne drugim psom. A ko ugotovi, da obstajajo plodna tla za medsebojno spoznavanje, prebije led in se spusti v vode spoznavanja.

 

Na začetku je torej, pri prvem srečanju z neznanci, preudarna.  S svojega mesta opazuje, kaj počne oseba in drugi psi, se sprehaja okoli njih, voha in preizkuša. Ta faza previdnosti ji pomaga zbrati informacije o osebi ter prepoznati, ali gre za nevarno ali prijazno. Takoj, ko spozna, da ji je mogoče zaupati, se znebi zadržkov in se ponudi v vsej svoji ljubeči naklonjenosti in prijaznosti.

 

Z ljudmi, ki postanejo njeni prijatelji, je zelo ljubeča: išče bližino in jih vabi v družbo. S tistimi, ki ji uspe skleniti pravo prijateljstvo, postanejo njeni srčni in vdani prijatelji.

 

Rada sodeluje v družinskem življenju in vseh dejavnostih, saj tako nabira izkušnje.

 

Rada se igra z ljudmi, z drugimi psi, pa tudi sama si zlahka najde igro in se zamoti.

Je pametna in inteligentna.

 

Počiva na kavču ali na svoji blazini in tam mirno preživi vso noč. Včasih spi tudi na veliki blazini ob vznožju postelje svojega človeškega prijatelja.

 

V pristopu do otrok je vljudna.

 

Življenja v domačem okolju je torej že vajena.

 

Je radovedna, z željo po odkrivanju tistega dela življenja, ki ga še ni doživela in ki lahko skriva tisoč presenečenj in novosti. Noče zamuditi niti trenutka, zato zelo rada hodi na sprehode, saj je zunanji svet poln zvokov, vonjav, stvari, ki jih je treba povohati in spoznati.

 

Med sprehodom je zelo osredotočena na svojega vodnika, čigar sodelovanje išče in vanj pogosto usmerja svoj pogled, hkrati pa ostaja pozorna na okolico in dogajanje naokoli. Sprehod je odlična priložnost za prijetna doživetja s človekom in pridobivanje novih veščin.

 

Na povodcu je zelo dobra, ne vleče; z lahkoto se prepušča vodenju. Ne moti je mestni promet ali ljudje. Do drugih psov je radovedna, a na sprehodu ne reagira nanje. Pri srečanjih z drugimi psi, tudi najmanjšimi, je primernega vedenja. Trenutno živi v harmoniji z majhnimi kužki, zato menimo, da bo tudi v prihodnje lahko živela z njimi.

 

Obožuje hrano – nad obroki je zelo navdušena – hrana je pravzaprav vrhunec dneva. Suho hrano uživa brez težav.

 

Lahko živi kot edinka, če jo bomo postopoma navajali na samoto. Trenutno ure samote mirno preživlja z dvema drugima psoma.

 

Rada se vozi z avtomobilom. in potuje.

Prevoz v Slovenijo možen v drugi polovici aprila 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Sprehod
Mama in hčerka
greyhoundica CARA
Cara-adozione-greyhound-4
Cara-adozione-greyhound-3
Cara-adozione-greyhound-7
Cara-adozione-greyhound-2
Cara-adozione-greyhound-5
Cara-adozione-greyhound-6-e1708535415644
Cara-adozione-greyhound-1
bottom of page