top of page

 

KYLIE

 

Pasma: lurcher (saluki mix)

Spol: samček

Barva: modra merle (črne lise na sivi podlagi)

Višina: 64 cm
Datum rojstva: 15. december 2020

Kylie-5.jpg

Kylie je čudovit vitez elegantne postave v modrem ogrinjalu.

 

Prostovoljci zavetišča LAW so o njem zapisali: »Kylia je zadel kombi in mu zlomil čeljust, zato je bila potrebna operacija. Na povodcu super hodi, primernega vedenja je do drugih psov. Super pes!«.  

 

Kylie je ljubek, zelo nežen in prijazen fant. Z ljudmi je samozavesten in ljubeč. Zna vzpostaviti ustrezen odnos do sogovornika, svoje potrebe, pobude in reakcije pa prilagaja glede na osebo, s katero ima stik. Pri tem pride do izraza njegova neverjetna spretnost osvajanja src.    

 

Je radoveden in dovzeten za nove izkušnje. To je kuža, ki ob težavah ne postane malodušen, ampak jih dojema kot izziv, ki ga je treba rešiti na najboljši možni način. Ko mu to uspe, je videti srečen in zadovoljen.

 

Išče odnos in sodelovanje s človekom, kar se da hitro želi pridobiti njegovo zaupanje. V igro vplete vso svojo inteligenco, naklonjenost, predanost in razumevanje.   

 

Z otroki je potrpežljiv, sploh za najstnike ima poseben občutek.

Rad teče in se igra z žogo. Je dinamičen, rad hodi na sprehode, pri tem mu je bolj po godu položen teren kot pa hribovje.

V komunikaciji s psi zna razbrati komunikacijske signale in jasno izraziti svoje namere in čustva. Spoštljiv je do potreb drugih, enako spreten pa je tudi pri zahtevi, da je tudi sam spoštovan. Dobro se razume tako s samci kot samicami. Miroljuben je tudi do majhnih psov, zato menimo, da lahko živi tudi z njimi.

Lahko živi tudi v mestnem okolju.

Pri preizkusih z muckami se je izkazal za ne popadljivega do štirinožnih kosmatink, zato menimo, da bo ob odgovornem začetnem uvajanju lahko živel z domačo muco.

 

Kylia so našli zapuščenega po nesreči s kombijem z zlomljeno čeljustjo. Na srečo ga je osebje zavetišča LAW takoj naročila na operacijo. Operacija je potekala dobro in Kylie je popolnoma okreval. Veterinarsko osebje ga je opredelilo kot vzornega pacienta. Pri sprejemanju bolečine v celotnem po operativnem in rehabilitacijskem obdobju je bil namreč zelo potrpežljiv in prijazen.

Prevoz v Slovenijo možen konec oktobra 2023.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Sprehod
lurcher KYLIE
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-13
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-4-e1690201152537
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-2
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-3
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-12
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-10
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-6
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-11
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-7
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-8
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-5
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-9
Kylie-adozione-levrieri-greyhound-1
bottom of page