top of page

ENRIQUE

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: tigrasta

Ocenjena starost: 2 leti

enrique_6.webp

Enrique je mlad galgo osupljive lepote. Sredi marca so ga rešili prostovoljci zavetišča Scooby iz Medine del Campo, saj je po koncu lovske sezone ostal sam in zavržen, potem ko so ga lovci najprej izkoristili za lov, nato pa zavrgli kot smet.

 

Člani italijanske organizacije Pet Levrieri, ki so ga spoznali ob svojem obisku španskih zavetišč, ga opisujejo kot psa, ki je sproščen in dobro vpet v vsakdanjik zavetišča. Ne boji se ljudi in je takoj pripravljen na družbo z njimi, saj vidno obožuje fizični stik s človekom. Je vedrega in igrivega značaja, hkrati pa zelo ljubeč, saj ceni ljubkovanje; zdi se, kot da tega nima nikoli dovolj.

 

Enrique pa nima rad le človeške družbe, temveč se vljudno druži tudi s psi vseh pasem, velikosti in spolov, ki ga obkrožajo v zavetišču. Uživa v igri z njimi ter je spoštljiv pri delitvi osebnega prostora in stvari.

 

Ko je na sprehodu, ga zunanji svet zelo zanima. Radovedno raziskuje in voha okolico, kljub temu pa ohranja pozornost na vodniku, ga lepo spremlja in ga posluša brez vlečenja na povodcu.

 

V zavetišču je opravil tudi preizkus z mucami; do njih ni pokazal znakov plenilskega vedenja, zato menimo, da bo lahko živel v domu z mucami, seveda ob pravilnem predhodnem uvajanju.

 

Enrique je neizmerno prijazen hrt. Družini, ki se bo odločila za njegovo posvojitev, bo postal dragocen življenjski sopotnik, s katerim jim ne bo nikoli dolgčas, saj jim bo pričaral neskončno čudovitih doživetij.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku julija 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

Lepi Enrique
galgo ENRIQUE
enrique_galgo_adozione_03
enrique_galgo_adozione_06
enrique_galgo_adozione_05
enrique_galgo_adozione_02
enrique_galgo_adozione_04
enrique_galgo_adozione_01
bottom of page