top of page

TESEO

 

Pasma: galgo

Spol: samček

Barva: tigrasta

Datum rojstva: 21. marec 2022

teseo_04.webp

Teseo je čudovit mladenič, prelepega tigrastega kožuščka, ki je po hrbtnem grebenu resast in oblikovan v prelepo in zanimivo grivo.

 

Sredi marca so ga našli prostovoljci zavetišča Scooby Medina del Campo, ko je povsem zapuščen in sam samcat taval naokrog.

 

Pred kratkim so prostovoljci italijanske organizacije Pet Levrieri obiskali španska zavetišča in spoznali tudi Tesea. Pravijo, da je bil ob prvem srečanju nekoliko zadržan, kar je glede na njegove trpke pretekle izkušnje z ljudmi povsem razumljivo. Kmalu pa je spoznal, da tokrat za spremembo pred njim prijazni ljudje, zato se jim je predal in jim izkazal zaupanje. Tako je končno okusil sladkobo božanja in cartanja ter spoznal zadovoljstvo prijetnih sprehodov.

 

Teseo je galgo razgibanega značaja. Svojo preteklost, polno izkoriščanja, je pustil za seboj, in v lepšo prihodnost vstopa s pozitivno energijo, naklonjenostjo in neskončno nežnostjo, ki je tako zelo značilna za galge samčke.

 

Zahvaljujoč svoji mirni naravi se dobro razume z vsemi psi v zavetišču, tako s samci kot s samicami, ne glede na velikost. Do vseh se vede primerno.

 

Sprehod s njim je vsem v veliko veselje, saj hodi sproščeno in upošteva tempo vodnika. Ne vleče, vseeno pa

v naravi raziskuje vse, kar ga obkroža.

 

V zavetišču je opravil preizkus z mucami; do njih ni pokazal znakov plenilskega vedenja, zato menimo, da bo lahko živel v domu z mucami, seveda ob pravilnem predhodnem uvajanju.

Družini, ki mu bo odprla srce in vrata svojega doma, bo postal zvest in ljubeč sopotnik. Brez dvoma bo postal neusahljiv vir veselja vseh družinskih članov.

Prevoz v Slovenijo možen v začetku julija 2024.

V iskanju doma

 

Informativni vprašalnik za posvojitelje

galgo TESEO
teseo_galgo_adozione_06-1
teseo_galgo_adozione_05-1
teseo_galgo_adozione_01-1
teseo_galgo_adozione_03-1
teseo_galgo_adozione_02-1
teseo_galgo_adozione_04-1
bottom of page