top of page

 

JOY

 

Pasma: lurcher greyhound

Spol: samček

Barva: bela in črna

Višina: 61 cm
Datum rojstva: junij 2023

joy_11.webp

Joy je varovanec zavetišča Galway SPCA. Voditeljica zavetišča Emma ga je pred kratkim skupaj s prostovoljci italijanske organizacije Pet Levrieri odkupila iz »pounda«. Če ga ne bi, bi ga zagotovo usmrtili.

 

Joy je sončen mladenič, zelo prisrčen in igriv. Ves čas išče in hvaležno sprejema stik s človekom. Uživa v njegovi bližini, božanju in dotikih.

 

Prijazno in ljubeče pristopa do ljudi, išče njihovo pozornost in vabi k izmenjavi in deljenju izkušenj.

 

Dobro obvladuje svoja stanja vzburjenosti, v različnih življenjskih situacijah je hitro odziven, vendar s sposobnostjo, da se po obdobju čustvene aktivnosti ponovno umiri.

 

Prilagaja se različnim situacijam in ljudem. Rad je v bližini ljudi in drugih psov – v njihovi družbi se obnaša primerno. Njegov čustveni profil je uravnotežen in nekoliko razmišljujoč.

 

Izkazal se je kot dober družabnik otrokom, saj je do njih potrpežljiv in nežen.

Rad ima sprehode, saj neizmerno uživa v raziskovanju okolice in učenju. Lepo hodi ob svojem vodniku in pri tem kljub svoji mladosti na povodcu ne vleče.

 

Joy je družaben hrt, primernega vedenja do drugih psov, pri čemer spoštuje njihov čas in osebni prostor in komaj čaka, da lahko teče skupaj z njimi. Na prostem je pokazal, da se je že sposoben vrniti na odpoklic.

Zelo rad se igra in zabava z drugimi psi in ljudmi. Pri igri je zabaven in iznajdljiv. Je mladenič, ki ima hiter, pozoren in živahen um. Zato potrebuje družino, ki mu bo zmogla ponuditi bogastvo družabnih in zanimivih življenjskih izkušenj, ki mu bodo omogočale, da bo lahko veliko tekel in se zabaval.

 

Je ustrežljiv, primeren in miroljuben do drugih psov, rad ima harmonijo in obvlada »pogajanja«. Ko ta niso mogoča, zna uveljaviti svoje potrebe in prostor na uravnotežen, prijateljski način. V družbi majhnih kužkov svoje vedenje prilagaja glede na energijo in reakcije drugega psa.

 

Lahko živi kot edinec, če le ne bo preveč ur sam doma, potrebuje pa razgiban in zanimiv vsakdan.

 

Primeren je tudi za družine v urbanem okolju.

 

Ta vrsta lurcherja (mešanček hrta z lovskim psom) je na Irskem namenjena za lov na lisice in jazbece. Ker Joy ni ni bil preveč motiviran za lov, so ga irski popotniki zelo mladega zavrgli.

Prevoz v Slovenijo možen konec junija 2024.

V iskanju doma

Informativni vprašalnik za posvojitelje

lurcher greyhound JOY
joy_pennello_08
joy_pennello_07
joy_pennello_09
joy_pennello_01
joy_pennello_11
joy_pennello_10
joy_pennello_05
joy_pennello_06
joy_pennello_04
joy_pennello_02
joy_pennello_13
joy_pennello_03
joy_pennello_12
bottom of page