top of page

Koledar 2022

"Ko hrt skoči na slikarjevo platno"

Ko je francoski pesnik Gace de la Buigne (1305–1384) prvič v življenju zagledal hrta, je vzhičeno vzkliknil: »Lep je, kot bi ga snel s slikarjevega platna ...« Sam si ga ni mogel privoščiti, saj je spremljal svojega kralja Janeza II. Dobrega (fran. Jean le Bon) med ujetništvom na britanskih tleh.

 

Posvojitelji smo razsežnosti njihove lepote, predanosti in miline deležni vsak dan in čeprav je od pesnikovih besed minilo že dobrih sedem stoletij, se z njegovim iskrenim navdušenjem lahko še vedno poistovetimo. Zato smo se odločili, da svoje hrte tokrat, v koledarju za leto 2022, predstavimo nekoliko drugače; z vso ljubeznijo in ponosom smo jih postavili ... (nazaj) na slikarjevo platno – v ogled in občudovanje vseh.

 

Koledar "Ko hrt skoči na slikarjevo platno" je naš tretji samostojni koledar. Želimo si, da bi se ga razveselili vsi ljubitelji hrtov. Kljub neprijetnemu vsakdanu v zadnjem letu se trudimo, da čim več hrtom omogočimo pot do srečnega življenja v Sloveniji. Letos smo k družinam pripeljali enaintrideset hrtov, v Milano je naša ekipa potovala petnajstkrat. Vemo, to je naša dolžnost in naše poslanstvo; radi pomagamo hrtom in ne glede na razmere in stroške jih bomo vedno reševali. (Ne nazadnje je njihova bližina, iskrenost in senzibilnost za mnoge neprecenljiva.) A neizmerno veseli in ponosni bomo, če nam boste pri našem poslanstvu z naročilom koledarja malce pomagali tudi vi. V zahvalo se vam bodo naši hrti s sten nasmihali čez celo leto.

Naročila sprejemamo na: shrtizahrte@gmail.com.

Koledar 2022 

KO HRT SKOČI NA SLIKARJEVO PLATNO

Hrte naslikala: Neja Barbič Zagorc

Besedila prevedla: Jasmina in Scott Jewell, Vanda Babič

Koledar oblikovala: Metadesign, Meta Eržen

 

Dimenzije koledarja: 235 x 320 mm

00 kolofon . 2022 - koledar.jpg
00 naslovnica . 2022 . SLO - koledar.jpg

Koledar 2022 lahko k vam prispe v protivrednosti

prostovoljnega prispevka:

●  izvod = 15 €

●  izvod (ob naročilu 4 izvodov ali več) = 14 €

●  izvod (podporni člani društva) = 14 €

Poštnina po tarifi Pošte Slovenija.

bottom of page